• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kartanon kukkakaalisosekeitto

Samettinen kartanon kukkakaalisosekeitto on juhlava alkuruoka, joka viimeistellään perunalimpulla, mädillä ja tillillä. N. 0,85€/annos*.
Kartanon kukkakaalisosekeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

6 annosta

Koristelu

    • 2viipalettaPirkka perunalimppua tai ruisleipää
    • n. 1/2dlkirjolohen- tai muikunmätiä
    • tilliä

Valmistus

alle 30 min
  1. Kuori sipuli ja selleri. Hienonna sipuli ja leikkaa selleri pieniksi paloiksi. Kuullota juurekset rasvassa kattilassa.
  2. Kaada kattilaan vesi. Lisää kukkakaalit, suola ja mustapippuri. Keitä noin 10 minuuttia.
  3. Sekoita joukkoon maito ja kerma. Kiehauta. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Mausta tillillä.
  4. Paahda leivät ja leikkaa ne neljään osaan. Jaa keitto kuumennetuille lautasille. Koristele keittoannokset leipäneliöillä, mädillä ja tillinoksilla.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit myös käyttää tuoretta kukkakaalia. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 9/2013. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 210g100 g

  • 145 kcal607 kJ
  • Proteiinia6 g
  • Hiilihydraatteja9 g
  • Rasvaa10 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille