• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Katajanmarjoilla maustettu joululimppu

Katajanmarjoilla maustettu joululimppu sopii esimerkiksi joulun ajan ruokalahjaksi.
Katajanmarjoilla maustettu joululimppu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 2 kpl
  • yli 60 min
  • 213 kcal / 100 g

Ainekset

2 kpl
    • 1dlsiirappia
    • 1rklkatajanmarjoja
    • 1/2rklpomeranssinkuorta
    • 5dlpiimää
    • 2tlsuolaa
    • 2ps(à 11 g)kuivahiivaa
    • 6dlruisjauhoja
    • 6-7dlvehnäjauhoja

Voiteluun

    • 2rklsiirappia
    • 2rklvettä

Valmistus

yli 60 min
  1. Mittaa siirappi ja huhmaressa murskatut katajanmarjat ja pomeranssinkuori kattilaan. Kiehauta seos. Lämmitä piimä noin 42-asteiseksi ja kaada haalea siirappiseos piimän joukkoon. Lisää suola. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja sekoita piimän joukkoon. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Taikina saa jäädä pehmeäksi ja tarttuvaksi. Ripottele pinnalle jauhoja ja kohota taikina lämpimässä sekä vedottomassa paikassa.
  2. Kumoa taikina leivinpöydälle ja jaa se kahteen osaan. Leivo palat limpuiksi ja kohota hyvin. Pistele limput varovasti haarukalla ja paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia.
  3. Voitele limppuja siirappivedellä paistamisen loppuvaiheessa ja heti uunista ottamisen jälkeen.

Ravintosisältö per 100 g

  • 213 kcal890 kJ
  • Proteiinia6,14 g
  • Hiilihydraatteja42,4 g
  • Rasvaa1,65 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille