Uusille lataajille 5 € Plussa-rahaa

Katkarapu-kukkakaaligratiini

Katso myös
1 iso tai 2 pientä
kukkakaalia
2 rkl
öljyä
1
sipuli
1 1/2 dl
Pirkka kokojyväpikariisiä
3 dl
vettä
1 ps (180 g)
Pirkka valkosipuli-yrtti katkarapuja (pakaste)
1/2-1 dl
tilliä

Juustokastike

30 g
leivontamargariinia tai voita
3 rkl
vehnäjauhoja
2 dl
kaalin keitinlientä
3 dl
maitoa
1/2 tl
suolaa
1/3 tl
paprikajauhetta
ripaus
mustapippuria
2 dl
Pirkka emmental-mozzarellajuustoraastetta

Pinnalle

1 dl
Pirkka emmental-mozzarellajuustoraastetta

Ravintosisältö per 100g

Energiaa
110,00 kcal / 438,00 kJ
Proteiinia
6,00 g
Hiilihydraatteja
7,00 g
Rasvaa
6,00 g

Ravintosisältö per annos

Energiaa
440,00 kcal / 1752,00 kJ
Proteiinia
22,00 g
Hiilihydraatteja
28,00 g
Rasvaa
24,00 g
  • 1. Ota katkaravut sulamaan huoneenlämpöön. Pese ja paloittele kukkakaali kukinnoiksi. Keitä kukinnot runsaassa vedessä lähes kypsiksi. Ota keitinvedestä 2 dl talteen, kaada loput pois.
  • 2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia hetki öljyssä kattilassa. Lisää riisi ja vesi. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes riisi on kypsää.
  • 3. Sulata juustokastikkeen rasva kattilassa. Lisää jauhot ja kiehauta hyvin sekoittaen. Kaada joukkoon ensin keitinliemi ja sekoita tasaiseksi. Lisää maito ja anna kiehua viisi minuuttia. Lisää mausteet ja juustoraaste.
  • 4. Pane kukkakaalit, riisi ja katkaravut uunivuokaan. Kaada päälle juustokastike. Ripottele päälle juustoraastetta. Paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa vihreän salaatin ja tuoreen leivän kanssa.
Pirkka koekeittiö

Tilaa ja nouda