• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Katkarapu-kukkakaaligratiini

Katkarapu-kukkakaaligratiini
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

4 annosta

Juustokastike

Pinnalle

Valmistus

30 - 60 min
  1. Ota katkaravut sulamaan huoneenlämpöön. Pese ja paloittele kukkakaali kukinnoiksi. Keitä kukinnot runsaassa vedessä lähes kypsiksi. Ota keitinvedestä 2 dl talteen, kaada loput pois.
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia hetki öljyssä kattilassa. Lisää riisi ja vesi. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes riisi on kypsää.
  3. Sulata juustokastikkeen rasva kattilassa. Lisää jauhot ja kiehauta hyvin sekoittaen. Kaada joukkoon ensin keitinliemi ja sekoita tasaiseksi. Lisää maito ja anna kiehua viisi minuuttia. Lisää mausteet ja juustoraaste.
  4. Pane kukkakaalit, riisi ja katkaravut uunivuokaan. Kaada päälle juustokastike. Ripottele päälle juustoraastetta. Paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa vihreän salaatin ja tuoreen leivän kanssa.

Ravintosisältö perannos 400g100 g

  • 440 kcal1 750 kJ
  • Proteiinia22 g
  • Hiilihydraatteja28 g
  • Rasvaa24 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3