Katkarapu-parsatartar ja valkosuklaakastiketta Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Katkarapu-parsatartar ja valkosuklaakastiketta

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
Tarjoa katkarapu-parsatartarin kanssa herkullista valkosuklaavoikastiketta.

    Ainekset

    4 annosta

    Katkarapu-parsatartar

    6 (200 g)
     
    vihreää parsaa
    tai
    1 ps (180 g)
     
    tai
    1/2 dl
     
    minttua hienonnettuna
    tai
    2 rkl
     
    omenaviinietikkaa
    tai

    Valkosuklainen voikastike

    1
     
    porkkana
    tai
    3/4 dl
     
    valkoviiniä
    tai
    1/2 dl
     
    omenaviinietikkaa
    tai
    2 rkl
     
    kermaa
    tai
    100 g
     
    suolatonta voita
    tai
    50 g
     
    valkosuklaata
    tai
     
    suolaa
    tai
     
    mustapippuria
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 281 kJ / 306 kcal
    Rasva
    24,4 g
    josta tyydyttynyttä
    15,4 g
    Hiilihydraatit
    9,6 g
    josta sokereita
    8,9 g
    Proteiini
    8,2 g
    Suola
    0,6 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    alle 30 min
    Kuori parsat ja leikkaa tyvestä pois pari senttiä puumaista osaa. Keitä suolalla maustetussa vedessä noin viisi minuuttia. Nosta parsat kattilasta ja jäähdytä.
    Hienonna katkaravut ja parsat. Sekoita kulhossa kaikki tartarin ainekset. Tee tartarista keot annoslautasille käyttäen muottina esimerkiksi pientä kahvikuppia. Lusikoi täytettä tiukasti pieneen kahvikuppiin ja kumoa annoslautaselle.
    Kuori ja hienonna porkkana. Mittaa valkoviini, omenaviinietikka ja porkkanat kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes seos on vähentynyt puoleen.
    Siivilöi. Kaada siivilöity liemi takaisin kattilaan. Lisää kerma, voi nokareina ja paloiteltu valkosuklaa. Kuumenna sekoittaen miedolla lämmöllä vain sen verran, että voi ja suklaa sulaa. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lusikoi kastiketta ohuesti tartarin päälle ja laita loput kannuun tarjolle.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Plussa-etu
      Pirkka katkaravut 250-350 kpl /180g kuorittu MSC pakaste
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 7,00/2 kpl
      19,44/kg
      Ilman Plussa-korttia 3,69/kpl (20,50/kg)
    • Druvan Omenasiiderietikka 300ml
      Hinta 2,69/kpl
      8,97/l
    • Porkkana pesty Suomi
      Hinta n. 0,15/kpl
      1,49/kg
    • Valio voi 500g suolaamaton
      Hinta 5,95/kpl
      11,90/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 125g
      Hinta 0,99/kpl
      7,92/kg
    • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
      Hinta 0,85/kpl
      40,48/kg
    • Parsa vihreä 250g 1lk
      Hinta 6,49/kpl
      25,96/kg
    • Järvikylä Minttu rasia 20g
      Hinta 2,69/kpl
      134,50/kg
    • Järvikylä vahva minttu Suomi
      Hinta 3,69/kpl
    • Rajamäen omenaviinietikka 0,4l
      Hinta 3,39/kpl
      8,48/l
    • Rajamäen 0,5l Pastöroimaton omenaviinietikka inkivääri-kurkuma
      Hinta 4,55/kpl
      9,10/l
    • Porkkana multa Suomi
      Hinta n. 0,15/kpl
      1,49/kg
    • Paavon luomuporkkana 500g Suomi 1lk
      Hinta 1,69/kpl
      3,38/kg
    • Plussa-etu
      Arla Lempi kuohukerma 2dl luomu
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 3,00/2 kpl
      7,50/l
      Ilman Plussa-korttia 1,59/kpl (7,95/l)
    • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
      Hinta 1,15/kpl
      5,75/l
    • Pirkka valkoinen leivontasuklaa 100g RFA
      Hinta 1,19/kpl
      11,90/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 600g
      Hinta 1,75/kpl
      2,92/kg
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Hinta 1,19/kpl
      1,19/kg
    • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
      Hinta 1,29/kpl
      58,64/kg
    • Plussa-etu −20 %
      Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 0,87/kpl
      32,22/kg
      Ilman Plussa-korttia 1,09/kpl (40,37/kg)
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti