• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Katkarapu-parsatartar ja valkosuklaakastiketta

Katkarapu-parsatartar ja valkosuklaakastiketta
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 147 kcal / annos (115g)

Ainekset

4 annosta

Katkarapu-parsatartar

Valkosuklainen voikastike

    • 1porkkana
    • 3/4dlvalkoviiniä
    • 1/2dlomenaviinietikkaa
    • 2rklkermaa
    • 100gsuolatonta voita
    • 50gvalkosuklaata
    • suolaa
    • mustapippuria

Valmistus

alle 30 min
  1. Kuori parsat ja leikkaa tyvestä pois pari senttiä puumaista osaa. Keitä suolalla maustetussa vedessä noin viisi minuuttia. Nosta parsat kattilasta ja jäähdytä.
  2. Hienonna katkaravut ja parsat. Sekoita kulhossa kaikki tartarin ainekset. Tee tartarista keot annoslautasille käyttäen muottina esimerkiksi pientä kahvikuppia. Lusikoi täytettä tiukasti pieneen kahvikuppiin ja kumoa annoslautaselle.
  3. Kuori ja hienonna porkkana. Mittaa valkoviini, omenaviinietikka ja porkkanat kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes seos on vähentynyt puoleen.
  4. Siivilöi. Kaada siivilöity liemi takaisin kattilaan. Lisää kerma, voi nokareina ja paloiteltu valkosuklaa. Kuumenna sekoittaen miedolla lämmöllä vain sen verran, että voi ja suklaa sulaa. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lusikoi kastiketta ohuesti tartarin päälle ja laita loput kannuun tarjolle.

Ravintosisältö perannos 115g100 g

  • 147 kcal613 kJ
  • Proteiinia9 g
  • Hiilihydraatteja4 g
  • Rasvaa10 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille