Katkarapu-sitruunakeitto
Resepti: Midi Vuorela
4 annostaalle 30 min
Ainekset
4 annosta
- 2ps(á 180 g)katkarapuja
- 2tomaattia
- 100-150gsiitakkeita tai herkkusieniä
- 10 cm pala purjoa
- 200gpapupaloja tai herneitä
- 1-2punaista chiliä
- 1rklöljyä
- 1-2kalaliemikuutiota
- 7-9dlvettä
- 85gnuudeleita
- 1sitruuna
- 2tlsokeria
- tuoretta korianteria tai basilikaa
Valmistus
alle 30 min- Anna katkarapujen sulaa huoneenlämmössä.
- Huuhtaise kasvikset. Kuutioi tomaatit, viipaloi sienet ja purjo ja silppua chilit siemenineen. Kuumenna öljy kattilassa ja kiehauta kasvikset.
- Valuta kalakastike (tai murenna liemikuutio) ja vesi kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja keitä 2 minuuttia.
- Lisää nuudelit sekä katkaravut ja kuumenna kiehuvaksi, siirrä kattila liedeltä ja anna aineiden muhia kuumassa liemessä kannen alla noin 5 minuuttia.
- Mausta keitto sitruunasta puristetulla mehulla, sokerilla ja tuoreyrttisilpulla.
Kommentoi