• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Katkarapu-sitruunakeitto

Resepti: Midi Vuorela
Katkarapu-sitruunakeitto
Reseptin teki kumppani
  • 4 annosta
  • alle 30 min

Ainekset

4 annosta
    • 2ps(á 180 g)katkarapuja
    • 2tomaattia
    • 100-150gsiitakkeita tai herkkusieniä
    • 10 cm pala purjoa
    • 200gpapupaloja tai herneitä
    • 1-2punaista chiliä
    • 1rklöljyä
    • 1-2kalaliemikuutiota
    • 7-9dlvettä
    • 85gnuudeleita
    • 1sitruuna
    • 2tlsokeria
    • tuoretta korianteria tai basilikaa

Valmistus

alle 30 min
  1. Anna katkarapujen sulaa huoneenlämmössä.
  2. Huuhtaise kasvikset. Kuutioi tomaatit, viipaloi sienet ja purjo ja silppua chilit siemenineen. Kuumenna öljy kattilassa ja kiehauta kasvikset.
  3. Valuta kalakastike (tai murenna liemikuutio) ja vesi kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja keitä 2 minuuttia.
  4. Lisää nuudelit sekä katkaravut ja kuumenna kiehuvaksi, siirrä kattila liedeltä ja anna aineiden muhia kuumassa liemessä kannen alla noin 5 minuuttia.
  5. Mausta keitto sitruunasta puristetulla mehulla, sokerilla ja tuoreyrttisilpulla.

Kommentoi

Arvosana reseptille