Kauraflatbread
Kauraflatbreadin jauhelihatäytteessä maistuu juustokumina ja kaneli. Tarjoa flatbread turkkilaisen jogurtin kanssa.
- 4 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 1pkt(450 g)Pirkka gluteenitonta kaurataikinaa (pakaste)
- 1tlk(70 g)Pirkka tomaattisosetta
Täyte
- 1rs(400 g)Pirkka naudan jauhelihaa
- 1(70 g)pieni sipuli
- 2valkosipulinkynttä
- 1tljuustokuminaa
- 3/4tlsuolaa
- 1/2tlkanelia
- ripausmustapippuria
- 1rs(250 g)Pirkka kirsikkatomaatteja
- 1(70 g)pieni punasipuli
Lisäksi
- 1/2dl(30 g)Pirkka pinjansiemeniä paahdettuna
- 1dltuoretta korianteria tai persiljaa hienonnettuna
- 1prk(200 g)Pirkka turkkilaista jogurttia
Valmistus
30 - 60 min- Ota kaurataikina sulamaan edellisenä iltana jääkaappiin.
- Kauli kylmä taikina leivinpaperin päällä noin pellin kokoiseksi levyksi. (Käytä tarvittaessa apuna gluteenitonta jauhoseosta tai perunajauhoja.) Anna kohota leivinliinalla peitettynä, lämpimässä vedottomassa paikassa noin 30 minuuttia.
- Valmista täyte. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Ruskista jauheliha paistinpannussa. Lisää sipulit kuullottumaan. Halkaise ja hienonna chili. Lisää chili ja muut mausteet pannulle.
- Halkaise tomaatit. Kuori ja suikaloi punasipuli.
- Levitä taikinan päälle tomaattisose, jauhelihaseos, paloitellut tomaatit, murusteltu salaattijuusto ja punasipulit.
- Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 15 minuuttia. Leikkaa annospaloiksi pizzaleikkurilla. Viimeistele pinjansiemenillä ja korianterilla. Tarjoa turkkilaisen jogurtin kanssa.
Tiesitkö että...
Voit halutessasi leipoa taikinasta neljä soikeaa flatbreadia. Paista ne silloin kahdella pellillä.Kategoriat
Teemat Ruokalajit Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi