• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Keltainen pashatorttu

Keltainen pashatorttu yhdistää perinteisen pashan maut hyytelökakun muotoon. Aprikoosikiille antaa kauniin, keltaisen pinnan.
Keltainen pashatorttu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • yli 60 min
  • 182 kcal / annos (80g)

Ainekset

12 annosta

Pohja

    • 1kananmuna
    • 1/2dlsokeria
    • 1/2dlvehnäjauhoja
    • 1/4tlleivinjauhetta

Täyte

Pinta

    • 3liivatelehteä
    • säilykepersikoita + 1 rkl sitruunanmehua
    • 1dlsäilyketölkin lientä
    • 2rklsäilyketölkin lientä

Valmistus

yli 60 min
  1. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunan väliin.
  2. Vaahdota muna ja sokeri. Sekoita keskenään vehnäjauho ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos siivilän läpi muna-sokerivaahtoon. Sekoita taikina juuri ja juuri sekaisin. Kaada taikina vuokaan ja tasoita. Paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 6 minuuttia. Torttupohja saa jäähtyä vuoassa. Irrota pohja vuoan reunasta veitsellä.
  3. Täytettä varten pane liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon sitruunarahkat, rusinat, mantelirouhe ja vanilliinisokeri.
  4. Kuumenna 2 rkl säilyketölkin lientä pienessä kattilassa ja sulata siihen vedestä puristetut liivatteet. Kaada seos ohuena nauhana rahkatäytteen joukkoon nopeasti sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja tasoita hyvin. Siirrä vuoka jääkaappiin.
  5. Valmista tortulle pinta. Pane liivatteet pehmenemään kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Soseuta sauvasekoittimella aprikoosit tai persikat ja 1 dl tölkin lientä tasaiseksi soseeksi. (Jos käytät persikoita lisää joukkoon 1 rkl sitruunanmehua.) Kuumenna tilkka tölkin lientä ja sulata liivatteet liemeen. Älä pidä kattilaa enää liedellä. Liivatteita ei saa keittää.
  6. Kaada liivateseos ohuena nauhana aprikoosi- tai persikkasoseen joukkoon nopeasti sekoittaen. Kaada seos tasaiseksi kerrokseksi rahkatäytteen päälle. Peitä vuoka foliolla ja anna hyytyä 4 tuntia tai yön yli. Ennen vuoan reunuksen poistamista irrota torttu reunaa pitkin ohuella lastalla. Siirrä torttu tarjoiluvadille.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 80g100 g

  • 182 kcal755 kJ
  • Proteiinia5 g
  • Hiilihydraatteja19 g
  • Rasvaa10 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille