• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Keltainen sitruunapiirakka

Perinteinen sitruunatorttu on helppo ja nopea valmistaa valmiin murotaikinan avulla. Sitruunapiirakassa yhdistyvät raikas sitruuna ja makea marenki. Tämäkin resepti vain n. 0,30€/annos*.
Keltainen sitruunapiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • 30 - 60 min
  • 207 kcal / 100 g

Ainekset

10 annosta

Pohja

    • 1/2pkt(à 400 g)Pirkka murotaikinaa (pakaste)

Täyte

    • 3dlvettä
    • 3Pirkka Luomu kananmunankeltuaista
    • n. 1dlsokeria
    • 4rklmaissitärkkelysjauhoja (Maizena)
    • 1/2sitruunan kuori raastettuna
    • 1sitruunan mehu
    • 1rklvoita

Marenki

    • 3Pirkka Luomu kananmunanvalkuaista
    • 1dlsokeria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Valmista ensin täyte. Sekoita kaikki täytteen ainekset pinnoitetussa kattilassa ja kuumenna seosta koko ajan sekoittaen. Anna kiehua pari minuuttia. Jäähdytä kiisseli.
  2. Sulata murotaikina pakkauksen ohjeen mukaan ja vuoraa sillä piirasvuoka (halkaisija noin 22 cm). Pistele taikinaan haarukalla reikiä ja paista 225 asteessa 10-12 minuuttia, kunnes pohja on saanut hiukan väriä. Levitä jäähtynyt kiisseli piiraspohjalle.
  3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri joukkoon muutamassa erässä. Levitä marenki lusikalla muotoillen kiisselin pinnalle. Paista vielä 5-8 minuuttia eli kunnes marenki on vähän ruskistunut. Tarjoa jäähtynyt sitruunapiiras jälkiruokana tai kahvipöydässä.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 3/2013. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 207 kcal866 kJ
  • Proteiinia3,47 g
  • Hiilihydraatteja30,3 g
  • Rasvaa7,69 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 23 arvostelua
  • Hmm23.4.2017

    Nyt ainakin paloi murupohja, vaikka pidin uunissa oikeassa lämpötilassa yhdeksän minuuttia. Lisäksi marengista tuli jotenkin ällötävän vaahtomaista, ei tullut rapeaa pintaa ja pehmeää sisusta.

  • Kk29.3.2017

    Siis sitruunatahnaa! En rahkaa :)

  • Kk29.3.2017

    Tein tästä ohjeesta vain sitruunarahkaa. Sen koostumus oli todella hyvä. (Marengin ohjeessa aivan liian vähän sokeria. Jos haluaa kunnon marengin niin 2 dl sokeria lisää.)

  • Pettynyt18.10.2016

    Tuolla määrällä maizenaa tuli täytteestä yksi kiinteä klöntti. Ei jatkoon.

  • K-Kuluttajapalvelu18.10.2016

    Pettynyt, ikävä kuulla ettet ole saanut piirakkaa onnistumaan. Reseptin toimivuus on testattu K-Koekeittiöllä ja maissitärkkelyksen määrä on reseptissä oikein.

  • :)22.8.2016

    Tykkäsin! Reseptin otan talteen :)

  • Nimetön käyttäjä6.3.2016

    Olen pettynyt makuun.