• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Kermainen saksanhirvikäristysReseptin teki kumppani

Kermainen saksanhirvikäristys

  • 4 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 2pkt(à 240 g)saksanhirvi- tai riistakäristelihaa
    • 1rklöljyä
    • 1raaka punajuuri
    • pala palsternakkaa
    • 5cm:npala purjoa
    • suolaa
    • 1tlyrtti-pippurisekoitusta
    • 1-2dlvettä
    • 2dlkermaa
    • 1/2ruukkua tuoretta oreganoa

Valmistus

yli 60 min
  1. Anna käristelihan sulaa hiukan.
  2. Leikkaa kuoritut juurekset ja pesty, halkaistu purjo tulitikkumaisiksi suikaleiksi.
  3. Ruskista käristeliha kahdessa erässä paistokasarissa tai padassa.
  4. Lisää mausteet, kasvissuikaleet ja vesi.
  5. Pane kansi päälle ja anna hautua miedolla lämmöllä 30 minuuttia.
  6. Tarkista että padassa on hiukan nestettä koko haudutuksen ajan.
  7. Lisää kerma ja jatka keittämistä avoimena 10 minuuttia.
  8. Tarkista maku ja lisää tuore oreganosilppu joukkoon.

Kommentoi

Arvosana reseptille