Kermainen saksanhirvikäristysReseptin takana kumppani

Kermainen saksanhirvikäristys

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kananmunaton
Kermainen saksanhirvikäristys sopii viikonloppuun. Tarjoa perunoiden kanssa.
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
2 pkt (à 240 g)
 
saksanhirvi- tai riistakäristelihaa
tai
1 rkl
 
öljyä
tai
1
 
raaka punajuuri
tai
 
pala palsternakkaa
tai
5 cm:n
 
pala purjoa
tai
 
suolaa
tai
1 tl
 
yrtti-pippurisekoitusta
tai
1–2 dl
 
vettä
tai
2 dl
 
kermaa
tai
1/2
 
ruukkua tuoretta oreganoa
tai

Valmistus

yli 60 min
Anna käristelihan sulaa hiukan.
Leikkaa kuoritut juurekset ja pesty, halkaistu purjo tulitikkumaisiksi suikaleiksi.
Ruskista käristeliha kahdessa erässä paistokasarissa tai padassa.
Lisää mausteet, kasvissuikaleet ja vesi.
Pane kansi päälle ja anna hautua miedolla lämmöllä 30 minuuttia.
Tarkista että padassa on hiukan nestettä koko haudutuksen ajan.
Lisää kerma ja jatka keittämistä avoimena 10 minuuttia.
Tarkista maku ja lisää tuore oreganosilppu joukkoon.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti