• Erityisruokavaliot

Kesäiset kukkakaalipizzat

Kukkakaalimurusta, kananmunista ja juustoraasteesta syntyy hieman erilainen pizzapohja. Voit täyttää pienet kukkakaalipizzat haluamallasi tavalla. Resepti vain noin 1,95 €/annos*.
Kesäiset kukkakaalipizzat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

5 annosta

Kukkakaalipizzapohjat

    • 1(800 g)kukkakaali
    • 2kananmunaa
    • 2dlValio punaleima-emmentaljuustoraastetta
    • 1/4tlsuolaa
    • mustapippuria

Pinnalle

Valmistus

30 - 60 min
  1. Leikkaa kukkakaalista lehdet ja kanta. Hienonna kukkakaali muruiksi tehosekoittimella. Laita kukkakaalimuru mikronkestävään kulhoon ja kuumenna 2 minuuttia mikrossa (600 W).
  2. Sekoita kukkakaalimurun joukkoon munat, juustoraaste, suola ja pippuri. Muotoile massasta lusikan avulla pellille leivinpaperin päälle viisi pyöreää, ohutta pizzapohjaa (Ø 15-20 cm). Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes pohjat ovat kypsyneet ja saaneet hieman väriä.
  3. Levitä ranskankerma pohjien päälle ja murustele pinnalle valutetut salaattijuustokuutiot. Kuumenna uunissa vielä 5 minuuttia.
  4. Kuutioi kurkut pieniksi kuutioiksi ja halkaise tomaatit. Jaa kasvikset pizzapohjien päälle ja tarjoa kukkakaalipizzat salaatin kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Pizzapohjat maistuvat myös kylminä, joten voit käyttää niitä tortillojen tapaan täytettyinä. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 200g100 g

  • 198 kcal827 kJ
  • Proteiinia12,5 g
  • Hiilihydraatteja4,32 g
  • Rasvaa14,5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille5