• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kesäkurpitsa-maissipiirakka (Veskarin vegepiiras)

Resepti: Mari Moilanen
Kesäkurpitsa-maissipiirakka (Veskarin vegepiiras)
Reseptin teki kumppani
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 1kesäkurpitsa
    • 1sipuli
    • 1valkosipulinkynsi hienonnettuna
    • oliiviöljyä
    • 150gsäilöttyjä maissinjyviä
    • 3rklpersiljasilppua
    • suolaa
    • mustapippuria
    • 3munaa
    • 3dljuustoraastetta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi siivuiksi. Suikaloi sipuli. Freesaa kesäkurpitsaa ja sipuleita oliiviöljyssä, kunnes vihannekset pehmenevät. Lisää maissinjyvät, sekoita ja ota pannu hellalta. Mausta suolalla ja mustapippurilla sekä tuoreella persiljalla.
  2. Sekoita kananmunien rakenne rikki ja lisää seoksen joukkoon juustoraaste. Kaada muna-juustoseos freesattujen vihannesten joukkoon ja sekoita kevyesti.
  3. Vuoraa pieni irtopohjavuoka leivinpaperilla ja kaada vihannesseos vuokaan. Tasoita pinta ja paista piirakkaa 180-asteisessa uunissa 20 minuuttia ensin folion alla. Poista folio ja paista vielä 20 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä ennen paloiksi leikkaamista.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille