Keväinen parsakeitto ja hunaja-voipaistetut sienetReseptin teki kumppani

Keväinen parsakeitto ja hunaja-voipaistetut sienet

  • 2 annosta
  • alle 30 min

Ainekset

2 annosta
    • 1nippuvihreää parsaa
    • 2 1/2-3dlvettä
    • 1rklkasvisfondia tai 0,5 kasvisliemikuutiota
    • 1/2dlkermaa tai smetanaa
    • 6isoa basilikan lehteä
    • suolaa
    • valko- tai mustapippuria rouhittuna
    • jauhettua muskottipähkinää

Tarjoiluun:

    • 1rklvoita
    • 2tlhunajaa
    • 6herkkusientä
    • suolaa
    • mustapippuria rouhittuna

Valmistus

alle 30 min
  1. Kuori parsat ohuesti ja leikkaa tyvipäästä pienet palat pois.
  2. Pilko parsat ja pane palat, vesi ja fondi tai liemikuutio kattilaan.
  3. Keitä 6-8 minuuttia. Lisää kerma tai smetana ja basilikanlehdet.
  4. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja mausta suolalla, pippurilla ja pienellä muskottipähkinä ripauksella.
  5. Paista pilkotut sienet voin ja hunajan sekoituksessa kauniin kullanruskeiksi. Mausta sienet ja tarjoa keiton kanssa.

Kommentoi

Arvosana reseptille