Keväinen parsakeitto ja hunaja-voipaistetut sienetReseptin takana kumppani

Keväinen parsakeitto ja hunaja-voipaistetut sienet

  • Annosmäärä2 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Parsojen saapuminen kauppojen hyllyille on varma kevään merkki. Valmista parsoista herkullinen keitto kevyeksi lounaaksi tai alkupalaksi.
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

2 annosta
1 nippu (450 g)
 
vihreää parsaa
tai
2 1/2–3 dl
 
vettä
tai
1 rkl
 
1/2
 
kasvisfondia
tai
kasvisliemikuutiota
tai
1/2 dl
 
kermaa tai smetanaa
tai
6
 
isoa basilikan lehteä
tai
 
suolaa
tai
 
valko- tai mustapippuria rouhittuna
tai
 
jauhettua muskottipähkinää
tai

Tarjoiluun

1 rkl
 
voita
tai
2 tl
 
hunajaa
tai
6
 
herkkusientä
tai
 
suolaa
tai
 
mustapippuria
tai

Ravintosisältö

Energia
196 kJ / 47 kcal
Rasva
2,5 g
josta tyydyttynyttä
1,4 g
Hiilihydraatit
3 g
josta sokereita
2,5 g
Proteiini
1,9 g
Suola
0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min

Kuori parsat ohuesti ja leikkaa tyvipäästä pienet palat pois.

Pilko parsat ja pane palat, vesi ja fondi tai liemikuutio kattilaan.

Keitä 6–8 minuuttia. Lisää kerma tai smetana ja basilikanlehdet.

Soseuta keitto sauvasekoittimella ja mausta suolalla, pippurilla ja pienellä muskottipähkinä ripauksella.

Paista pilkotut sienet voin ja hunajan sekoituksessa kauniin kullanruskeiksi. Mausta sienet ja tarjoa keiton kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Parsa vihreä 500g 1lk
    Hinta 5,99/kpl
    11,98/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,0 (2 arviota)