• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Kevätperhoset (sämpylät)Reseptin teki kumppani

Kevätperhoset (sämpylät)

  • 32 kpl
  • alle 30 min

Ainekset

32 kpl
    • 5dlvettä
    • 1palahiivaa
    • 2rklöljyä
    • 1 1/2suolaa
    • 3/4jauhettua muskottipähkinää
    • 3porkkanaa kuorittuna ja raastettuna
    • n. 12dlsämpyläjauhoja

Voiteluun

    • 2rkljuoksevaa hunajaa
    • 2rklkiehuvaa vettä

Kevätperhosiin

    • 120gtuorejuustoa
    • ruohosipulisilppua

Valmistus

alle 30 min
  1. Kaada noin 40-asteiseksi lämmitetty vesi taikinakulhoon. Sekoita joukkoon murennettu hiiva, öljy, suola ja muskottipähkinä. Lisää puolet jauhoista ja vatkaa seosta voimakkaasti. Lisää porkkanaraaste ja loput jauhot ja alusta kimmoisa taikina.
  2. Peitä ja anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi. Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle ja jaa se kahteen osaan.
  3. Pyöritä palat tangoiksi, paloittele ja tee paloista pyöreitä sämpylöitä. Siirrä sämpylät pellile leivinpapeirn päälle. Peitä ja kohota.
  4. Kuumenna 200 asteeseen. Voitele sämpylät ennen uuniin laittamista hunaja-vesiseoksella. Paista noin 10 minuuttia.
  5. Leikkaa kahdeksasta sämpylästä ohuehkot kansipalat ja halkaise ne keskeltä. Levitä sämpylöiden leikkauspinnoille tuorejuustoa ja ripottele ruohosipulisilppua päälle. Paina kansipalojen puolikkaat tuorejuustoon pystyyn perhosten siipien tapaan. Pakasta loput sämpylät välittömästi jäähdytyksen jälkeen.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille