
Keveä rullavoileipäkakku
Kepeä rullavoileipäkakku syntyy, kun yhdistetään herkullinen liemi, täysjyväpaahtoleivät ja monipuolinen täyte kinkkuviipaleineen. Koristele persiljalla.
8-10 annostayli 60 min
Ainekset
8-10 annosta
- 12viipaletta täysjyvävehnäpaahtoleipää
Liemi:
- 1dlvettä
- 1tlkasvisfondia
- 1rklherkkukurkkujen lientä tai
- 1 1/2tlvalkoviinietikkaa
Täyte:
- 1/4kurkkua raastettuna
- pala paprikaa
- 1valkosipulinkynsi
- 1dlrasvatonta majoneesia
- 75gkeittokinkkuleikkelettä
- mustapippuria
Päälle:
- 100gvalkosipulituorejuustoa
- 1dlrasvatonta majoneesia
- persiljaa hienonnettuna
Valmistus
yli 60 min- Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (24 x 30 cm) reilulla palalla tuorekelmua.
- Leikkaa leipäviipaleista pois reunat. Lado siivut vuoan pohjalle siten, että niistä muodostuu tiivis levy.
- Sekoita liemi ja kostuta leipälevy sillä.
- Raasta kurkku kulhoon. Silppua joukkoon noin viidesosa paprikaa sekä valkosipulin kynsi. Sekoita joukkoon majoneesi. Jaa täyte leipälevylle.
- Leikkaa kinkkuleikkeleet noin sentin levyisiksi suikaleiksi ja jaa ne täytteen päälle. Rouhi mausteeksi mustapippuria. Kääri levy napakaksi rullaksi tuorekelmun avulla.
- Nosta rulla vuoassa jääkaappiin vetäytymään muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.
- Nosta voileipäkakkurulla tarjoiluvadille ja poista tuorekelmu. Sekoita keskenään tuorejuusto ja majoneesi. Sivele seos voileipärullan päälle.
- Ripottele kakulle kauttaaltaan persiljasilppua. Rullan voi valmistaa jo edellisenä päivänä ja koristella vieraiden tullessa.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat
Kommentoi