• Erityisruokavaliot

Keveä rullavoileipäkakku

Keveä rullavoileipäkakku
Reseptin teki kumppani
  • 8-10 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

8-10 annosta
    • 12viipaletta täysjyvävehnäpaahtoleipää

Liemi:

    • 1dlvettä
    • 1tlkasvisfondia
    • 1rklherkkukurkkujen lientä tai
    • 1 1/2tlvalkoviinietikkaa

Täyte:

    • 1/4kurkkua raastettuna
    • pala paprikaa
    • 1valkosipulinkynsi
    • 1dlrasvatonta majoneesia
    • 75gkeittokinkkuleikkelettä
    • mustapippuria

Päälle:

    • 100gvalkosipulituorejuustoa
    • 1dlrasvatonta majoneesia
    • persiljasilppua

Valmistus

yli 60 min
  1. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (24 x 30 cm) reilulla palalla tuorekelmua.
  2. Leikkaa leipäviipaleista pois reunat.
  3. Lado siivut vuoan pohjalle siten, että niistä muodostuu tiivis levy.
  4. Sekoita liemi ja kostuta leipälevy sillä.
  5. Raasta kurkku kulhoon.
  6. Silppua joukkoon noin viidesosa paprikaa sekä valkosipulin kynsi. Sekoita joukkoon majoneesi.
  7. Jaa täyte leipälevylle.
  8. Leikkaa kinkkuleikkeleet noin sentin levyisiksi suikaleiksi ja jaa ne täytteen päälle.
  9. Rouhi mausteeksi mustapippuria.
  10. Kääri levy napakaksi rullaksi tuorekelmun avulla.
  11. Nosta rulla vuoassa jääkaappiin vetäytymään muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.
  12. Nosta voileipäkakkurulla tarjoiluvadille ja poista tuorekelmu.
  13. Sekoita keskenään tuorejuusto ja majoneesi.
  14. Sivele seos voileipärullan päälle.
  15. Ripottele kakulle kauttaaltaan persiljasilppua. Rullan voi valmistaa jo edellisenä päivänä ja koristella vieraiden tullessa.

Kommentoi

Arvosana reseptille