Kevyt Britatorttu
Keveämpi versio britatortusta on täytetty raikkaalla rahka-jogurttitäytteellä. Kokeile kakun väliin erilaisia marjoja ja hedelmiä.
8 annosta30 - 60 min141 kcal / 100 g
Ainekset
8 annosta
Pohja
- 75gmargariinia, 60 %
- 2dlmakeutusjauhetta
- 3kananmunan keltuaista
- 1 1/2dlPirkka vehnäjauhoja
- 3rklmaitoa
Marenki
- 3valkuaista
- 1dlmakeutusjauhetta
- 1dlmantelilastuja
Täyte
- 2kiiviä
- 4dlmansikoita
- 1prk(2 dl)maitorahkaa
- 1/2dlmaustamatonta jogurttia
- 1/2dlmakeutusjauhetta
Valmistus
30 - 60 min- Vatkaa margariini ja makeutusjauhe keskenään. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan. Lisää lopuksi maito varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille ohueksi kerrokseksi, 20 x 30 sentin suorakaiteeksi.
- Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon makeutusjauhe hyvin sekoittaen. Levitä marenki pohjan päälle ja ripottele pinnalle mantelilastut. Paista 200 asteessa uunin alaosassa noin 13 minuuttia.
- Kuori ja viipaloi tai kuutioi kiivit. Puolita mansikat. Sekoita rahka, jogurtti ja makeutusjauhe keskenään. Halkaise jäähtynyt pohja pitkittäin kahteen osaan. Levitä toiselle puolikkaalle rahkaseos ja asettele kiivit ja mansikat rahkan päälle. Nosta toinen pohjalevyn puolikas päälle. Tarjoa heti.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per 100 g
- 141 kcal589 kJ
- Proteiinia 6 g
- Hiilihydraatteja12,1 g
- Rasvaa7,3 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi