K-Ruoka-sovellus uudistuu! Lue lisää täältä.
Kevyt mustaherukkahyytelökakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kevyt mustaherukkahyytelökakku

Kevyt mustaherukkahyytelökakku on kevyt herkkukakku vaikka juhliin! Kruununa täytteessä mm. maustamatonta jogurttia ja herukoita sekä sitruunamehua.

Ainekset

Pohja

    • 2dlmakeutusjauhetta
    • 1tlPirkka leivinjauhetta
    • 1 1/2dlvehnäjauhoja
    • 1/2dlPirkka perunajauhoja

Kostutus

    • 1 1/2dlrasvatonta maitoa
    • 1 1/2tlmakeutusjauhetta

Täyte

    • 10liivatelehteä
    • 6dl(300 g)mustaherukoita (pakaste)
    • 2 1/2dlmakeutusjauhetta
    • 1rklsitruunanmehua
    • 4dlrasvatonta maustamatonta jogurttia

Koristeeksi

    • 2dl(100 g)mustaherukoita (pakaste)
    • 2rklmakeutusjauhetta

Valmistus

yli 60 min
  1. Voitele ja korppujauhota irtopohjainen kakkuvuoka (24 cm).
  2. Vaahdota munat ja makeutusaine. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää varovasti vaahtoon. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla 25-30 minuuttia. Kokeile kakkupohjan kypsyyttä tikulla. Peitä kakun pinta leivinpaperilla paiston aikana, jos se tummuu liikaa.
  3. Halkaise jäähtynyt kakkupohja kahtia. Leikkaa leivinpaperista hieman irtopohjavuoan pohjaa suurempi ympyrä ja pane vuoan pohjalle. Vuoraa myös kakkupohjan reunat leivinpaperisuikaleilla.
  4. Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen 10 minuutiksi. Soseuta mustaherukat sauvasekoittimella tai survimella. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita keltuaiset ja makeutusjauhe.
  5. Kuumenna sitruunanmehu kattilassa ja liota siihen liivatelehdet. Anna seoksen hieman jäähtyä. Lisää keltuaisseoksen joukkoon jogurtti, mustaherukkasose ja lopuksi liivateseos ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää seokseen varovasti nostellen.
  6. Laita toinen kakkulevyistä vuoan pohjalle ja kostuta makeutetulla maidolla. Lisää puolet täytteestä vuokaan. Anna hyytyä hetki jääkaapissa. Nosta toinen kakkulevy täytteen päälle ja kostuta maidolla.
  7. Lisää loput täytteestä päällimmäiseksi kerrokseksi. Anna hyytyä jääkaapissa 6 tuntia tai yön yli. Siirrä kakku tarjoiluvadille.
  8. Sekoita makeutusjauhe jäisiin mustaherukoihin ja koristele hyytelökakku huurrutetuilla mustaherukoilla.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 106 kcal444 kJ
  • Proteiinia 5,93 g
  • Hiilihydraatteja13 g
  • Rasvaa3,1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka vapaan kanan munia 10 kpl / 580g
    Pirkka vapaan kanan munia 10 kpl / 580g
    2,49/kpl
    4,29/kg
  • Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    2,29/kpl
    3,95/kg
  • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    3,89/kpl
    3,81/kg
  • Hermesetas makeutusjauhe täyttöpaketti 90g
    Hermesetas makeutusjauhe täyttöpaketti 90g
    2,99/kpl
    33,22/kg
  • SteviaSweet makeutusjauhe 75g
    SteviaSweet makeutusjauhe 75g
    5,15/kpl
    68,67/kg
  • Canderel stevia makeutusainejauhe 40g
    Canderel stevia makeutusainejauhe 40g
    3,35/kpl
    83,75/kg
  • Pirkka leivinjauhe 100g
    Pirkka leivinjauhe 100g
    0,79/kpl
    7,90/kg
  • Dr.Oetker 160g leivinjauhe
    Dr.Oetker 160g leivinjauhe
    1,35/kpl
    8,44/kg
  • Meira leivinjauhe 50g pussi
    Meira leivinjauhe 50g pussi
    0,60/kpl
    12,00/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    1,55/kpl
    1,55/kg
  • Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    2,25/kpl
    1,12/kg
  • Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauho 2 kg
    Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauho 2 kg
    1,49/kpl
    0,74/kg
  • Pirkka perunajauho 500g gluteeniton
    Pirkka perunajauho 500g gluteeniton
    0,89/kpl
    1,78/kg
  • Kolmen Konstin perunajauhot 500g gluteeniton
    Kolmen Konstin perunajauhot 500g gluteeniton
    0,99/kpl
    1,98/kg
  • Finnamyl 500g Luomu perunajauho
    Finnamyl 500g Luomu perunajauho
    1,55/kpl
    3,10/kg
  • Pirkka suomalainen rasvaton maito 1,5l
    Pirkka suomalainen rasvaton maito 1,5l
    1,45/kpl
    0,97/l
  • Pirkka suomalainen kevytmaito 1,5l
    Pirkka suomalainen kevytmaito 1,5l
    1,55/kpl
    1,03/l
  • Pirkka suomalainen rasvaton maito 1l
    Pirkka suomalainen rasvaton maito 1l
    0,85/kpl
    0,85/l
  • Dr. Oetker Liivatelehti 10kpl
    Dr. Oetker Liivatelehti 10kpl
    1,25/kpl
    73,53/kg
  • Meira liivatelehti 20g pussi
    Meira liivatelehti 20g pussi
    1,35/kpl
    67,50/kg
  • Pakkasmarja mustaherukka 200g suomalainen pakaste
    Pakkasmarja mustaherukka 200g suomalainen pakaste
    1,29/kpl
    6,45/kg
  • Pirkka sitruuna
    Pirkka sitruuna
    0,66/kpl
    3,49/kg
  • Pirkka sitruuna luomu
    Pirkka sitruuna luomu
    0,68/kpl
    3,99/kg
  • Pirkka Luomu maustamaton jogurtti 750 g
    Pirkka Luomu maustamaton jogurtti 750 g
    2,65/kpl
    3,53/kg
  • Pirkka maustamaton jogurtti 1kg laktoositon
    Pirkka maustamaton jogurtti 1kg laktoositon
    1,89/kpl
    1,89/kg
  • Pirkka turkkilainen jogurtti 1kg
    Pirkka turkkilainen jogurtti 1kg
    2,79/kpl
    2,79/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille6 arvostelua
  • Kuluttajapalvelu28.1.2016

    Guhelo, kiitos kysymyksestäsi. Ikävä kuulla, ettei pohja ole onnistunut aivan toivotulla tavalla. Kohoamisen kannalta on tärkeää, että munat ja makeutusaine vaahdotetaan mahdollisimman kovaksi vaahdoksi ja leivinjauhetta on taikinassa oikea määrä. Kakun voi halutessaan tehdä niin, että toinen kakkupohjakerros jätetään pois.

  • guhelo27.1.2016

    tulipahan kokeiltua,pohja jäi ohueksi ei pysty leikkaamaan pohjaa halki. missä mentiin väärin