Kevyt mustaherukkahyytelökakku
Kevyt mustaherukkahyytelökakku on kevyt herkkukakku vaikka juhliin! Kruununa täytteessä mm. maustamatonta jogurttia ja herukoita sekä sitruunamehua.
yli 60 min106 kcal / 100 g
Ainekset
Pohja
- 2dlmakeutusjauhetta
- 1tlPirkka leivinjauhetta
- 1 1/2dlvehnäjauhoja
- 1/2dlPirkka perunajauhoja
Kostutus
- 1 1/2dlrasvatonta maitoa
- 1 1/2tlmakeutusjauhetta
Täyte
- 10liivatelehteä
- 6dl(300 g)mustaherukoita (pakaste)
- 2 1/2dlmakeutusjauhetta
- 1rklsitruunanmehua
- 4dlrasvatonta maustamatonta jogurttia
Koristeeksi
- 2dl(100 g)mustaherukoita (pakaste)
- 2rklmakeutusjauhetta
Valmistus
yli 60 min- Voitele ja korppujauhota irtopohjainen kakkuvuoka (24 cm).
- Vaahdota munat ja makeutusaine. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää varovasti vaahtoon. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla 25-30 minuuttia. Kokeile kakkupohjan kypsyyttä tikulla. Peitä kakun pinta leivinpaperilla paiston aikana, jos se tummuu liikaa.
- Halkaise jäähtynyt kakkupohja kahtia. Leikkaa leivinpaperista hieman irtopohjavuoan pohjaa suurempi ympyrä ja pane vuoan pohjalle. Vuoraa myös kakkupohjan reunat leivinpaperisuikaleilla.
- Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen 10 minuutiksi. Soseuta mustaherukat sauvasekoittimella tai survimella. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita keltuaiset ja makeutusjauhe.
- Kuumenna sitruunanmehu kattilassa ja liota siihen liivatelehdet. Anna seoksen hieman jäähtyä. Lisää keltuaisseoksen joukkoon jogurtti, mustaherukkasose ja lopuksi liivateseos ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää seokseen varovasti nostellen.
- Laita toinen kakkulevyistä vuoan pohjalle ja kostuta makeutetulla maidolla. Lisää puolet täytteestä vuokaan. Anna hyytyä hetki jääkaapissa. Nosta toinen kakkulevy täytteen päälle ja kostuta maidolla.
- Lisää loput täytteestä päällimmäiseksi kerrokseksi. Anna hyytyä jääkaapissa 6 tuntia tai yön yli. Siirrä kakku tarjoiluvadille.
- Sekoita makeutusjauhe jäisiin mustaherukoihin ja koristele hyytelökakku huurrutetuilla mustaherukoilla.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per 100 g
- 106 kcal444 kJ
- Proteiinia 5,93 g
- Hiilihydraatteja13 g
- Rasvaa3,1 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Guhelo, kiitos kysymyksestäsi. Ikävä kuulla, ettei pohja ole onnistunut aivan toivotulla tavalla. Kohoamisen kannalta on tärkeää, että munat ja makeutusaine vaahdotetaan mahdollisimman kovaksi vaahdoksi ja leivinjauhetta on taikinassa oikea määrä. Kakun voi halutessaan tehdä niin, että toinen kakkupohjakerros jätetään pois.
tulipahan kokeiltua,pohja jäi ohueksi ei pysty leikkaamaan pohjaa halki. missä mentiin väärin