• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kevyt sitrussavariini

Kevyt sitrussavariini
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • yli 60 min
  • 129 kcal / 100 g

    Ainekset

      • 1 1/2dlmaitoa
      • 25ghiivaa
      • 2kananmunaa
      • 2rklmakeutusjauhetta
      • 1tlkardemummaa
      • 1/2tlkanelia
      • 1/2tlsuolaa
      • 5 1/2dlvehnäjauhoja

    Kostutus

      • 1appelsiinin mehu ja raastettu kuori
      • 1sitruunan mehu ja raastettu kuori
      • 2 1/2dlvettä
      • 6rklmakeutusjauhetta

    Täyte

      • rahkaa
      • makeutusjauhetta
      • marjoja ja hedelmiä

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maitoon ja sekoita joukkoon munat. Lisää makeutusjauhe, kardemumma, kaneli ja suola. Lisää jauhoja vähitellen. Alusta taikinaa, kunnes se on tasainen ja irtoaa käsistä sekä kulhon reunoista. Taikina saa olla pehmeää.
    2. Leivo taikinasta tasapaksuinen tanko ja asettele se voideltuun rengasvuokaan (1,8 l). Kohota leivinliinan alla kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia. Paista savariinia uunin alatasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia. Savariini on kypsää, kun se irtoaa vuoan reunoista.
    3. Kumoa savariini vähän jäähtyneenä. Pese ja kuivaa vuoka. Kostutuslientä varten pese appelsiini ja sitruuna hyvin. Raasta kuori ja purista hedelmistä mehu. Sekoita mehut, vesi, makeutusjauhe ja raastetut hedelmänkuoret keskenään.
    4. Aseta kädenlämpöinen savariini takaisin vuokaan ja sivele kostutusliemellä. Peitä vuoka kelmulla ja anna vetäytyä kylmässä seuraavaan päivään.
    5. Kumoa savariini tarjoiluvadille ja täytä kolo makeutusjauheella makeutetulla rahkalla sekä marjoilla tai hedelmillä.

    Ravintosisältö per 100 g

    • 129 kcal538 kJ
    • Proteiinia5,03 g
    • Hiilihydraatteja23,2 g
    • Rasvaa1,5 g

    Lisätietoa reseptistä

    Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

    Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

    Kommentoi

    Arvosana reseptille