• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kikherne-parsakaalipihvit

Resepti: Midi Vuorela
Kikherne-parsakaalipihvit
Reseptin teki kumppani
  • 6 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

6 annosta
    • 1(á 350 g)parsakaalin kukinto
    • vettä
    • suolaa
    • 1punasipuli
    • 2vihreää chiliä
    • 2prk(á 400/265 g)kikherneitä
    • 2viipalettaleipää
    • 1ruukkuminttua
    • 1ruukkupersiljaa
    • 1tlsuolaa
    • 1-1 1/2tlmustapippuria rouhittuna

Kastike:

    • 1/2dlvahvaa chilikastiketta
    • 1prk(á 150 g)kevyt crème fraîchea (ranskankerma)
    • 1/2tlmustapippurirouhetta

Paistamiseen:

    • 1dloliiviöljyä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Aloita kastikkeesta: sekoita aineet ja siirrä kastike jääkaappiin maustumaan.
  2. Keitä paloiteltua parsakaalin kukintoa suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia. Valuta hyvin ja jäähdytä kylmällä juoksevalla vedellä.
  3. Kuori ja pilko sipuli, pilko chilit, valuta kikherneet ja riivi yrttien lehdet. Laita kaikki aineet sekä mausteet leikkuuterällä varustettuun monitoimikoneen kulhoon. Pyöräytä karkeaksi, hyvin muotoiltavaksi massaksi. Taputtele massa paksuiksi pihveiksi. Paista pihvit öljyssä kauniin ruskeiksi.
  4. Tarjoa pihvit kastikkeen, keitetyn riisin ja raikkaan salaatin kanssa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 2 arvostelua