
Kinkku-kasvispiirakka
- Annosmäärä24 kpl
- Valmistusaika30 - 60 min
Helppo kinkkupiirakka maistuu brunssilla sekä lounaalla.
Ainekset
24 kpl
1 pkt (500g) | ruistaikinaa tai |
Täyte | |
---|---|
200 g | palvikinkkua tai |
1,5 | erivärisiä paprikoita tai |
2 dl | purjoa hienonnettuna tai |
tilkka öljyä tai | |
1 1/2 dl | ruokakermaa tai |
3 | kananmunaa tai |
200 g | juustoraastetta tai |
suolaa tai | |
pippurisekoitusta tai | |
1 dl | tuoretta oreganoa tai basilikaa hienonnettuna tai |
1 rkl | hunajaa tai |
1 rkl | punaviinietikkaa tai |
Valmistus
30 - 60 min
Kauli sulaneet ruistaikinapalat jauhoripotettujen leivinpaperien päällä noin 40 x 18 cm kokoon ja siirrä ne uunipellille tai kapeisiin sopivan kokoisiin uunivuokiin (esim. Teema 16 x 37 cm).
Kuutioi palvikinkku ja paprikat. Kuumenna öljy ja pehmitä kinkku- ja paprikakuutiot sekä purjosilppu pannussa. Jäähdytä. Sekoita ruokakerma, kananmunat, juustoraaste (jätä desin verran juustoraastetta ripoteltavaksi pinnalle), mausteet, yrttisilppu, hunaja ja viinietikka kulhossa. Lisää kinkku-kasvissekoitus joukkoon ja jaa täyte taikinalevyjen keskelle. Taita reunat täytteen päälle ja ripottele loput juustoraasteesta pinnalle.
Paista uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia. Jäähdytä 15–30 minuuttia ennen syöntiä. Vinkki! Vaihda täytteen kinkku broilerikuutioihin, ruskistettuun jauhelihamuruun tai savusilakkaan.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,3(19 arvostelua)
- yli 60 min4,4(35 arvostelua)
- yli 60 min2,3(4 arvostelua)
- yli 60 min
- yli 60 min3,1(20 arvostelua)
- 30 - 60 min3,9(34 arvostelua)
- 30 - 60 min3,1(12 arvostelua)
- yli 60 min5,0(6 arvostelua)