• Erityisruokavaliot

Kinkku-kasvispiirakka

Kinkku-kasvispiirakka
Reseptin teki kumppani
  • 24 kpl
  • 30 - 60 min

Ainekset

24 kpl
    • 1pkt(500g)ruistaikinaa

Täyte

    • 200gpalvikinkkua
    • 1,5erivärisiä paprikoita
    • 2dlpurjoa silputtuna
    • tilkka öljyä
    • 1 1/2dlruokakermaa
    • 3kananmunaa
    • 200gjuustoraastetta
    • suolaa
    • pippurisekoitusta
    • 1dltuoretta oreganoa tai basilikaa silputtuna
    • 1rklhunajaa
    • 1rkl(punaviini)etikkaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kauli sulaneet ruistaikinapalat jauhoripotettujen leivinpaperien päällä noin 40 x 18 cm kokoon ja siirrä ne uunipellille tai kapeisiin sopivan kokoisiin uunivuokiin (esim. Teema 16 x 37 cm).
  2. Kuutioi palvikinkku ja paprikat. Kuumenna öljy ja pehmitä kinkku- ja paprikakuutiot sekä purjosilppu pannussa. Jäähdytä. Sekoita ruokakerma, kananmunat, juustoraaste (jätä desin verran juustoraastetta ripoteltavaksi pinnalle), mausteet, yrttisilppu, hunaja ja viinietikka kulhossa. Lisää kinkku-kasvissekoitus joukkoon ja jaa täyte taikinalevyjen keskelle. Taita reunat täytteen päälle ja ripottele loput juustoraasteesta pinnalle.
  3. Paista uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia. Jäähdytä 15-30 minuuttia ennen syöntiä. Vinkki! Vaihda täytteen kinkku broilerikuutioihin, ruskistettuun jauhelihamuruun tai savusilakkaan.

Kommentoi

Arvosana reseptille