Kinkku-kasvispiirakkaReseptin takana kumppani

Kinkku-kasvispiirakka

  • Annosmäärä24 kpl
  • Valmistusaika30 - 60 min
Helppo kinkkupiirakka maistuu brunssilla sekä lounaalla.

    Ainekset

    24 kpl
    1 pkt (500g)
     
    ruistaikinaa
    tai

    Täyte

    200 g
     
    palvikinkkua
    tai
    1,5
     
    erivärisiä paprikoita
    tai
    2 dl
     
    purjoa hienonnettuna
    tai
     
    tilkka öljyä
    tai
    1 1/2 dl
     
    ruokakermaa
    tai
    3
     
    kananmunaa
    tai
    200 g
     
    juustoraastetta
    tai
     
    suolaa
    tai
     
    pippurisekoitusta
    tai
    1 dl
     
    tuoretta oreganoa tai basilikaa hienonnettuna
    tai
    1 rkl
     
    hunajaa
    tai
    1 rkl
     
    punaviinietikkaa
    tai

    Valmistus

    30 - 60 min
    Kauli sulaneet ruistaikinapalat jauhoripotettujen leivinpaperien päällä noin 40 x 18 cm kokoon ja siirrä ne uunipellille tai kapeisiin sopivan kokoisiin uunivuokiin (esim. Teema 16 x 37 cm).
    Kuutioi palvikinkku ja paprikat. Kuumenna öljy ja pehmitä kinkku- ja paprikakuutiot sekä purjosilppu pannussa. Jäähdytä. Sekoita ruokakerma, kananmunat, juustoraaste (jätä desin verran juustoraastetta ripoteltavaksi pinnalle), mausteet, yrttisilppu, hunaja ja viinietikka kulhossa. Lisää kinkku-kasvissekoitus joukkoon ja jaa täyte taikinalevyjen keskelle. Taita reunat täytteen päälle ja ripottele loput juustoraasteesta pinnalle.
    Paista uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia. Jäähdytä 15–30 minuuttia ennen syöntiä. Vinkki! Vaihda täytteen kinkku broilerikuutioihin, ruskistettuun jauhelihamuruun tai savusilakkaan.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti