• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kinkkurulla ja omenakastike

Kinkkurulla ja omenakastike
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • yli 60 min
  • 210 kcal / 100 g

Ainekset

Kuorrutus

    • 3rklsinappia
    • 1keltuainen
    • n. 2dlPirkka omena-kanelimuromysliä, murskattuja
    • maissihiutaleita tai korppujauhoja

Kastike

    • 2dlomenamehua
    • 2dlEuro Shopper omenasosetta
    • 1rkllihafondia
    • 1rklsinappia

Valmistus

yli 60 min
  1. Anna pakastetun kinkkurullan sulaa hitaasti viileässä. Aikaa kuluu 1-2 vrk kinkkkurullan koon ja sisälämpötilan mukaan. Sisälämpötilan tulisi olla noin +10 astetta uuniin laitettaessa.
  2. Testaa paistomittarin toimivuus. Pane mittarin kärki kiehuvaan, poreilevaan veteen. Jos mittari on kunnossa, se näyttää 98-100 astetta.
  3. Pyyhi kinkkurullan pinta talouspaperilla kuivaksi. Nosta rulla ritilälle foliolla vuoratun uunipannun päälle nahkapuoli ylöspäin. Työnnä lihalämpömittari kinkkurullan paksuimpaan kohtaan niin, että sen kärki tulee mahdollisimman keskelle. Työnnä mittari kinkkuun sen sivupuolelta, jotta mittarin pistoreiästä kypsänä tihkuva lihasneste ei kostuta myöhemmin tehtävää kuorrutusta.
  4. Kypsennä kinkkurulla 125 asteen lämmössä kunnes lihalämpömittari osoittaa noin 75-80 astetta. Aikaa kuluu noin 60-80 minuuttia / kg. Aika vaihtelee kinkkurullan koon, muodon ja alkulämpötilan mukaan. Kinkkurulla on mehevä 75-asteisena. Perinteisen pehmeä ja murea se on 80-asteisena.
  5. Anna kinkkurullan hiukan jäähtyä. Poista verkko ja nahka. Sivele pinta sinappi-keltuaisseoksella ja ripottele päälle omenakaneli-muromysliä, murskattuja maissihiutaleita tai korppujauhoja. Kuorruta kinkkurullaa 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.
  6. Sekoita kattilassa omenamehu ja omenasose. Mausta lihafondilla ja sinapilla. Kuumenna ja anna kiehahtaa. Tarjoa kinkkurullan kastikkeena kuumana tai kylmänä.

Ravintosisältö per 100 g

  • 210 kcal878 kJ
  • Proteiinia16,4 g
  • Hiilihydraatteja3,97 g
  • Rasvaa14,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille