• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Kirjolohi kermaisessa kastikkeessaReseptin teki kumppani

Kirjolohi kermaisessa kastikkeessa

  • 30 - 60 min

Ainekset

    • 1kirjolohifilee
    • 1dlkuivaa valkoviiniä
    • 1,5dlvispi- tai kuohukermaa
    • suolaa
    • jauhettua valkopippuria
    • paprikajauhetta
    • 2keltuaista

Koristeluun

    • 50gmätiä
    • muutama ruohosipulinvarsi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Aseta kirjolohifilee nahkapuoli alaspäin voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Ripottele mausteet pinnalle ja valuta valkoviini kalafileelle. Anna maustua puolisen tuntia.
  2. Kypsennä kalafilee uunissa 175ºC noin 30 minuuttia.
  3. Valuta kalanpaistoliemi paistinpannuun, lisää kerma ja mausteet ja keitä kunnes neste sakenee kastikkeeksi. Kaada kuuma kastike keltuaisten päälle koko ajan hyvin vatkaten.
  4. Aseta kypsä kirjolohifilee tarjoiluvadille ja siivilöi kastike päälle. Koristele esim. mädillä ja ruohosipulilla. Vinkki! Laita kalafileen alle taiteltu leivinpaperiliuska ennen kypsentämistä. Leivinpaperiliuskan avulla kalafilee on helppo siirtää tarjoiluvadille.

Kategoriat

  • Pääraaka-aineet

Kommentoi

Arvosana reseptille 2 arvostelua