
Kirjolohi kermaisessa kastikkeessa
Helppo kermainen kastike maistuu herkulliselta uunilohen kanssa.
30 - 60 min
Ainekset
- 1kirjolohifilee
- 1dlkuivaa valkoviiniä
- 1,5dlvispi- tai kuohukermaa
- suolaa
- jauhettua valkopippuria
- paprikajauhetta
- 2kananmunan keltuaista
Koristeluun
- 50gmätiä
- muutama ruohosipulinvarsi
Valmistus
30 - 60 min- Aseta kirjolohifilee nahkapuoli alaspäin voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Ripottele mausteet pinnalle ja valuta valkoviini kalafileelle. Anna maustua puolisen tuntia.
- Kypsennä kalafilee uunissa 175ºC noin 30 minuuttia.
- Valuta kalanpaistoliemi paistinpannuun, lisää kerma ja mausteet ja keitä kunnes neste sakenee kastikkeeksi. Kaada kuuma kastike keltuaisten päälle koko ajan hyvin vatkaten.
- Aseta kypsä kirjolohifilee tarjoiluvadille ja siivilöi kastike päälle. Koristele esim. mädillä ja ruohosipulilla. Vinkki! Laita kalafileen alle taiteltu leivinpaperiliuska ennen kypsentämistä. Leivinpaperiliuskan avulla kalafilee on helppo siirtää tarjoiluvadille.
Kategoriat
Teemat Ruokalajit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kommentoi