• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kirjolohifilee ja mätikastike

Kirjolohifilee ja mätikastike
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 208 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 1(n. 600 g)nahallinen kirjolohifilee
    • 1tlsuolaa
    • ripausvalkopippuria
    • 1rklmargariinia
    • tilliä hienonnettuna

Kastike

    • 2rklmajoneesia
    • 2rklsipulia hienoksi hakattuna
    • 1rklsitruunanmehua
    • 50gkylmäsavustettua kirjolohenmätiä
    • 200gcrème fraîchea (ranskankerma)
    • ripausmustapippuria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Mittaa majoneesi, sipulisilppu ja sitruunanmehu kulhon pohjalle ja sekoita hyvin. Lisää mäti ja ranskankerma kulhoon. Jauha päälle mustapippuria myllystä ja sekoita kastike varovasti. Nosta kastike hetkeksi kylmään maustumaan.
  2. Pyyhi filee kuivaksi talouspaperilla. Hiero lihapuoleen 1/2 tl suolaa ja hiukan valkopippuria. Viillä kala noin 3 sentin viipaleiksi nahkaan asti, jolloin saat kypsästä kalasta kauniita viipaleita annokseen. Jätä nahka ehjäksi.
  3. Nosta kala voideltuun sopivankokoiseen uunivuokaan nahkapuoli päällepäin ja ripottele nahalle 1/2 tl suolaa.
  4. Kypsennä kalaa 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Vedä kypsästä kalasta nahka pois ja ripottele fileelle hienonnettua tilliä. Tarjoa heti mätikastikkeen ja keitettyjen perunoiden ja parsakaalin kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 208 kcal870 kJ
  • Proteiinia12,5 g
  • Hiilihydraatteja0,84 g
  • Rasvaa17,1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu