Kirjolohivartaat
Kirjolohivartaat on helppo ja herkullinen kesäruoka. Vartaat kypsyvät näppärästi grillissä.
4 annosta30 - 60 min557 kcal / annos (320g)
Ainekset
4 annosta
- n. 600gkirjolohifileetä
- n. 3/4tlsuolaa
- 1sitruuna
- 1rs(250 g)Pirkka kirsikkatomaatteja
- 1tlk(535 g)Pirkka maissintähkiä
Marinadi
- 1 1/2dlranskalaista salaatinkastiketta
- 1/4dltilliä hienonnettuna
- 1/2tlchilijauhetta
- 1rklsitruunanmehua
Valmistus
30 - 60 min- Poista kirjolohifileistä, ruodot, ylimääräinen rasva sekä nahka. Leikkaa filee tasakokoisiksi paloiksi ja pane laakeaan vuokaan. Mausta kala suolalla. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada kalojen päälle. Jätä marinadista noin 1/2 dl vartaiden voiteluun. Anna marinoitua peitettynä jääkaapissa noin 1-2 tuntia.
- Pese sitruuna ja kirsikkatomaatit. Halkaise sitruuna ja viipaloi paksuhkoiksi viipaleiksi. Leikkaa maissintähkät viipaleiksi.
- Pujota kasvikset, sitruunaviipaleet ja kalapalat vuorotellen vartaisiin. Jos käytät puisia tikkuja, niin liota tikkuja kylmässä vedessä, etteivät ne pala grillissä. Voitele vartaat marinadilla.
- Grillaa melko lähellä hiillosta tai uunin grillivastuksia 10-15 minuuttia välillä käännellen. Tarjoa salaatin kanssa.
Katso video
Tiesitkö että...
Vinkki! Jos marinoit muovipussissa, voit käännellä kaloja helposti marinoitumisen aikana, jolloin kalat maustuvat tasaisesti.Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Teemat Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 320g100 g
- 557 kcal2 330 kJ
- Proteiinia 35,5 g
- Hiilihydraatteja34,2 g
- Rasvaa33,3 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi