• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kirpeän hedelmäinen moussekakku

Resepti: Hanna Santasalo
Kirpeän hedelmäinen moussekakku
Reseptin teki kumppani
  • 10 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

10 annosta

Pohja:

    • 180gDigestive-keksejä
    • 75gvoita sulatettuna

Mousse:

    • 1prk(á 425 g)säilöttyjä mangoviipaleita
    • 1/2prk(á 200 g)säilöttyjä aprikooseja
    • 1dl(5-7 limeä)limemehua
    • 1dlsokeria
    • 1tlvaniljasokeria
    • 1,5dlkookosmaitoa
    • 2dlkermaa
    • 6liivatetta
    • 3rklappelsiinimehua

Kiille:

    • 1/2prk(á 200 g)säilöttyjä aprikooseja
    • 1/2dlvettä
    • 1/2dlsokeria
    • 4liivatelehteä

Koristeluun:

    • kookoshiutaleita
    • limeviipaleita

Valmistus

yli 60 min
  1. Laita irtopohjavuoan (halkaisija noin 26 cm) pohjalle leivinpaperi. Murenna keksit hienoksi muruksi esim. tehosekoittimen avulla ja lisää joukkoon voisula. Taputtele seos tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin.
  2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta täytettä varten mangot sekä aprikoosit sauvasekoittimella ja sekoita joukkoon limemehu, sokeri, vaniljasokeri ja kookosmaito. Vaahdota kerma erillisessä kulhossa löysäksi vaahdoksi ja kääntele vaahto varovasti täytteen sekaan. Purista liivatteista vesi pois ja kuumenna appelsiinimehu kattilassa, sulata liivatteet kuumaan mehuun ja lisää seos täytteeseen ohuena nauhana koko ajan huolellisesti sekoittaen. Kaada mousse vuokaan ja laita huolellisesti kelmulla peitettynä jääkaappiin hyytymään noin kahdeksi tunniksi.
  3. Kun kakku on hyytynyt sen verran, että pinta on kiinteä, valmista kiille. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta aprikoosit ja lisää sekaan sokeri. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet, joista on puristettu pois ylimääräinen vesi. Yhdistä aprikoosisose ja liivateseos ja levitä kiille ohueksi kerrokseksi kakun pinnalle. Hyydytä peitettynä vielä vähintään kolme tuntia, mieluiten yön yli. Koristele kakku juuri ennen tarjoilua.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille