• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kolmen juuston lasagne

Kolmen juuston lasagne
Reseptin teki kumppani
  • 6 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

6 annosta

Juustokastike

    • 1 1/4dlvehnäjauhoa
    • 1pktKoskenlaskija-sulatejuustoa
    • 1lmaitoa
    • basilikaa
    • oreganoa
    • suolaa
    • pippuria

Lasagnen kokoamiseen

    • 2-3omenaa
    • 100gsinihomejuustoa

1. kerros

    • 100gpippurijuustoa
    • 150gkinkkusuikaleita
    • 3tuoretta salvianlehteä

2. kerros

    • 250gkasvissuikaleita
    • 12lasagnelevyä

Pinnalle

    • 1dljuustoraastetta
    • 2-4tomaattia

Valmistus

yli 60 min
  1. Juustokastike: Mittaa juustokastikkeen aineet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja anna kypsyä 5 minuuttia.
  2. Lasagnen kokoaminen: Pese, halkaise ja poista siemenkodat omenista. Raasta omenat karkeaksi raasteeksi ja levitä raaste lasagnevuoan pohjalle. Murenna sinihomejuusto päälle ja kaada kolmasosa juustokastikkeesta vuokaan. Laita 6 lasagnelevyä päälle. Levitä murennettu pippurijuusto, kinkkusuikaleet ja silputtu salvia lasagnelevyjen päälle. Kaada kolmasosa juustokastikkeesta päälle ja aseta jälleen 6 lasagnelevyä kastikkeen päälle.
  3. Levitä kasvikset lasagnelevyjen päälle ja kaada loput kastikkeesta pinnalle. Leikkaa tomaatit lohkoiksi ja levitä ne kastikkeen päälle. Ripottele juustoraaste pinnalle.
  4. Paista 200 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Peitä lasagnevuoka uunista ottamisen jälkeen alumiinifoliolla tai kannella ja anna vetäytyä 15 minuuttia ennen ruokailua.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille