Korvapuustit
- Annosmäärän. 32 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Mikään ei voita uunituoretta korvapuustia ja kylmää maitolasillista! Leivo ihanan kaneliset korvapuustit omaksi ja perheen iloksi.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
n. 32 kpl
5 dl | maitoa tai |
50 g | hiivaa tai kuivahiivaa pakkauksen ohjeen mukaan tai |
1 | tai |
1 dl | sokeria tai |
1 rkl | tai |
1 1/2 tl | tai |
n. 14 dl (n. 900 g) | tai |
150 g | tai |
Täyte | |
---|---|
100 g | tai |
1 dl | sokeria tai |
n. 2 rkl | tai |
Voiteluun | |
tai | |
Pinnalle | |
raesokeria tai |
Valmistus
yli 60 min
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon muna, sokeri, kardemumma ja suola.
Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää pehmeä rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä sekä kulhon reunoista.
Anna taikinan kohota leivinliinan alla noin 20 minuuttia.
Vaivaa taikinaa leivinpöydällä ja jaa se kahteen osaan. Kauli taikinapala noin 30 x 60 cm:n suuruiseksi levyksi. Levitä päälle puolet pehmeästä rasvasta ja ripottele päälle sokeria ja kanelia.
Kääri levy rullaksi, jätä saumakohta alle. Leikkaa rulla noin 16 palaan hieman vinoin viilloin. Nosta palat pystyyn kapeampi puoli ylöspäin. Paina sormilla palojen kapea kärki alas pöytään, niin, että leikkauspinnat nousevat ylös.
Leivo toinen taikinapala samoin. Kohota hyvin liinalla peitettyinä.
Voitele korvapuustit munalla ja koristele raesokerilla. Paista 225 asteessa 8–10 minuuttia.
Vinkki! Voit lisätä voitelumunaan ripauksen suolaa ja pienen tilkan vettä, näin munan rakenne rikkoutuu helposti ja leivonnaiset ruskistuvat tasaisemmin.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(635 arviota)
- yli 60 min3,8(180 arviota)
- yli 60 min4,3(119 arviota)
- yli 60 min4,7(17 arviota)
- yli 60 min3,7(6 arviota)
- yli 60 min4,4(99 arviota)
- yli 60 min4,2(17 arviota)
- yli 60 min3,6(7 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (632 arviota)
- Mandi1 kuukausi sittenTosi hyvää😋😋😋🍩🍩🍩
- Elluliini5 kuukautta sittenNää ihan hyvä😒
- täytyy kokeilla6 kuukautta sittenresepti kuulostaa hyvältä ja voisin kokeilla joku kerta!
- Minne muna hävis7 kuukautta sittenIlmeisesti muna ei ollut pakollinen kun ei videollakaan sitä lisätty? Nimimerkillä katsoin videon ja sen mukaan tein pullat.
- Juulia8 kuukautta sittenHyviä😋👍
- Salaisuus1 vuosi sittenParhain resepti jonka tiedän. Suosittelen testaamaan.
- Miia1 vuosi sittenTuli hyviä pullia, jauhojen määrä oli täysin sopiva. Oikein pehmeä ja hyvä taikina tulee tällä ohjeella. Paistoaika oli hieman vähäinen, annoin olla n.15min koska muuten pullat olisivat jääneen aivan liian vaaleiksi. Riippuu varmaan uunista
- Leipoja 13.v1 vuosi sittenVaikuttaako pakastetun hiivan käyttö koostumukseen vaikka odotin ensin että hiiva sulaa niin että sitä voi käyttää?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenLeipoja 13.v, leivontaan voit käyttää hyvin myös pakastettua tuorehiivaa. Pakastettu tuorehiiva pidetään hetki huoneenlämmössä ennen leipomista ja vielä kylmä tuorehiiva liuotetaan kädenlämpöiseen taikinanesteeseen.
- hka1 vuosi sittenMiksi ei näytetty vaihetta jossa lisättiin jauhot rasvan jälkeen? Vaikeinta on tietää mikä on oikea määrä jauhoja ja siksi ryhdyin katsomaan videota.
- Päivi2 vuotta sittenErinomainen resepti, kiitos!
- Moi2 vuotta sittenMitä jos maitoa on 4dl voinko käyttää vettä 1dl?
- Aina oppii uutta!2 vuotta sittenHyvä vinkki lisätä ripaus suolaa ja tippa vettä voitelumunan sekaan.
- Leipuri Hiiva2 vuotta sitten5/5 Teen toistekin.
- Nimetön2 vuotta sittenIhanan makuisia hyvin onnistui😄
- 𝙿𝚒𝚔𝚔𝚞𝚕𝚎𝚒𝚙𝚞𝚛𝚒:)3 vuotta sittenKorvapuusteista tuli mahtavia! Oli ihanan kosteita vielä 4 päivän päästä. 𝙽𝚊𝚖𝚖𝚖𝚖....
- Korvapuustigäng3 vuotta sittenTosi hyviä korvapuusteja!
- Eiainakaanleipurihiiva3 vuotta sittenHyvä resepti myös amatöörileipojalle niinkuin minä :) pullat onnistuivat hyvin reseptin määrien ja ohjeiden mukaisesti. Video hyvä plussa!
- Suski3 vuotta sittenHei mies - 81 Kyllä jauhojen määrä on just oikea. Käytät vaan kaulintavaiheessa tarpeeksi jauhoja alla ja vähän päälläkin, niinkuin alustuksessakin, tarpeen mukaan. Pehmeä taikina - pehmeät pullat.
- Suski3 vuotta sittenOikein hyviä tuli. Lisäsin sokerin ja kanelin sekaan vielä manteli rouhetta.
- Laura3 vuotta sittenHyvä ohje! Tuli muhkeita korvapuusteja.
- Leipuri-T3 vuotta sittenTodella maukkaat korvapuustit! Lisäsin täytteeseen kardemummaa, nam!
- Taateli3 vuotta sittenKorvasin täytteen sokerin taateleilla ja tuli oikein herkullisia, kannattaa kokeilla!<3
- Pullan pyörittäjä3 vuotta sittenIhan paras resepti❤❤
- Niilo223 vuotta sittenOn/5
- Iza12346hi4 vuotta sittenAivan upea resepti nyt vaa leipoman
- Aloittelija4 vuotta sittenHyvä ohje
- mies814 vuotta sittenlöysä taikina ei voi kaulita, jauhojen oikea tarve reilusti enemmän kuin 14dl
- Tatianka4 vuotta sittenKiitos. Todella hyviä pullia 😘
- Leipuri 12vee4 vuotta sittenLempireseptini, kiitos. Nam!