• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
KotkanpesäReseptin teki kumppani

Kotkanpesä

  • 6 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

6 annosta

Mureketaikina

    • 400gjauhelihaa
    • 1/2dlkorppujauhoja
    • 1punasipuli hienonnettuna
    • 150gfetajuustoa
    • 1dlvihreitä oliiviviipaleita
    • 1kananmuna
    • 1/2-1tlmustapippuria rouhittuna

Lisäksi tarjoiluun

    • 6kananmunaa
    • 350gspagettia
    • vettä
    • suolaa
    • 1punainen chili
    • 2rkloliiviöljyä
    • muutama ruohosipulinvarsi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Mittaa mureketaikinan aineet kulhoon ja sekoita ne hyvin.
  2. Pyöräytä taikinasta 12 munanmuotoista pyörykkää.
  3. Paista pyörykät keskilämpöisessä pannussa kauniin ruskeiksi ja kypsiksi. Lisäksi tarjoiluun:
  4. Keitä kuuden minuutin munat, jäähdytä niitä hetki juoksevassa, kylmässä vedessä.
  5. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan.
  6. Valuta ja mausta oliiviöljyllä ja hienonnetulla chilillä.
  7. Kietaise spagettinauhat linnunpesän muotoon lautasille ja aseta mureketaikinasta tehdyt lihapyörykkämunat ja kuoritut kananmunat pesään.
  8. Viimeistele ruohosipulilla.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu