• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kreolilainen jauheliha-vihanneskeitto

Kreolilainen jauheliha-vihanneskeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • alle 30 min
  • 294 kcal / annos (350g)

Ainekset

5 annosta
    • 2punasipulia
    • 4(n. 250g)porkkanaa
    • 1punainen paprika
    • 200gnaudan jauhelihaa
    • 7dlvettä
    • 3/4dltomaattipyreetä
    • mustapippuria
    • 1tlsuolaa
    • ripauscayennepippuria
    • tuoretta korianteria

Valmistus

alle 30 min
  1. Suikaloi pekoni. Kuori ja lohko punasipulit ja porkkanat. Halkaise paprika ja poista siemenet. Lohko myös paprika reiluiksi paloiksi. Viipaloi maissintähkät parin sentin kiekoiksi.
  2. Ruskista ison kattilan pohjalla pekonisuikaleet niin, että niistä irtoaa rasvaa. Ruskista jauheliha pekonin rasvassa. Lisää sipulit, porkkanat ja paprikat ja sekoittele hetki. Kaada joukkoon vesi. Mausta tomaattipyreellä, rouhitulla mustapippurilla, suolalla ja ripauksella cayennepippuria. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.
  3. Lisää keittoon maissintähkäviipaleet ja silputtua korianteria. Kuumenna keitto ja tarkista maku. Tarjoa vaalean leivän kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 350g100 g

  • 294 kcal1 230 kJ
  • Proteiinia16,8 g
  • Hiilihydraatteja33,9 g
  • Rasvaa11,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu