Uusille lataajille 5 € Plussa-rahaa

Kuhaa Walewska 2.0

Katso myös
Kuha Walewska on klassikkokalaruoka. Tässä uudessa versiossa sienikastike vaahdotetaan paahdetun kuhafileen pinnalle. Lisäkkeenä maistuu palsternakkaduchesse.
4 (n. 600 g)
kuhafileetä
öljyä ja voita paistamiseen
1/2 tl
suolaa
1 pkt (150 g)
mietoon suolaliemeen säilöttyjä suppilovahveroita
2 dl
Pirkka laktoositonta vispikermaa
1 dl
alkoholitonta chardonnay valkoviiniä (esim. Rawson´s Retreat)

Palsternakkaduchesse

300 g
palsternakkaa
250 g
jauhoisia perunoita (esim. Rosamunda)
2 dl
Pirkka laktoositonta vispikermaa
25 g
huoneenlämpöistä voita
2
keltuaista
1/2 tl
suolaa
  • 1. Valmista ensin palsternakkaduchesse. Keitä kuoritut palsternakat ja perunat kypsiksi.
  • 2. Valuta vesi pois kattilasta, ota sivuun kaksi pientä palsternakkaa koristelua varten ja lisää kattilaan kerma, voi ja suola. Soseuta seos tasaiseksi sähkövatkaimella. Lisää jäähtyneeseen seokseen keltuaiset ja sekoita tasaiseksi.
  • 3. Nostele seos pursotinpussiin ja pursota halkaisijaltaan 3-4 cm:n kokoisia ruusukkeita leivinpaperille uunipellille.
  • 4. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 10 minuuttia kauniin kullanruskeiksi. Pidä lämpiminä.
  • 5. Valmista sienivaahto. Huuhdo suolatut suppilovahverot. Puristele sienet kuiviksi. Pane sienet kattilaan. Lisää kerma ja valkoviini. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Siivilöi liemi kulhoon ja painele sekaan kaikki neste myös sienistä. Lisää liemen joukkoon noin 2 rkl puristeltuja sieniä ja kaada takaisin kattilaan. Jätä sivuun.
  • 6. Paista kuhafileet kuumalla pannulla öljyn ja voin seoksessa molemmin puolin kypsiksi ja kauniin kullankeltaisiksi. Nosta sivuun ja pidä lämpiminä.
  • 7. Alenna lämpöä ja lisää pannulle tilkka öljyä sekä loput kuiviksi puristellut suppilovahverot ja neljään osaan leikatut keitetyt palsternakat. Paista parin minuutin ajan tai kunnes palsternakan pinta on saanut kaunista paistoväriä.
  • 8. Kuumenna sieniliemi ja soseuta seos sauvasekoittimella kuohkeaksi vaahdoksi. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.
  • 9. Kokoa annokset heti. Asettele lautasien pohjalle duchesseruusukkeita, nosta päälle kuhafilee, paistettuja suppilovahveroita ja palsternakkaa. Viimeistele annokset sienivaahdolla.
Pirkka koekeittiö

Tilaa ja nouda