Kukkakaali-kvinoasalaattiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kukkakaali-kvinoasalaatti

Ruokaisa ja värikäs kukkakaali-kvinoasalaatti saa makua paprikaisesta mojo rojo -kastikkeesta sekä pinnalle ripoteltavista hunajaisista siemenistä. Noin 2,10€/annos*

  • 8 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

8 annosta

Paahdetut kasvikset

Lisäksi

Siemenripote

Valmistus

30 - 60 min
  1. Huuhtele kasvikset. Irrota kukkakaalista kanta ja paloittele kaali nupuiksi. Jos kaalin suojalehdet ovat hyväkuntoisia, voit käyttää myös ne. Siisti varsiparsakaalien ja porkkanoiden kannat. Paloittele varsiparsakaalit muutamaan osaan. Kuori porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi veneiksi.
  2. Levitä kukkakaalit uunipellille leivinpaperin päälle, valuta pinnalle puolet öljystä ja mausteista. Paahda uunissa 225 asteessa noin 5 minuuttia. Lisää sitten pellille varsiparsakaalit ja porkkanat. Lisää loput öljystä ja mausteista. Paahda vielä 5 minuuttia.
  3. Sekoita kukkakaalien joukkoon mojo rojo -kastike ja anna kasvisten jäähtyä.
  4. Valmista kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä ja valuta hyvin. Sekoita öljy ja viinietikka keskenään ja kääntele kastike kulhossa kvinoan joukkoon.
  5. Paloittele oliivit, hienonna lehtipersilja ja suikaloi kevätsipulit. Lisää ainekset kulhoon yhdessä paahdettujen kasvisten kanssa. Jätä osa kasviksista koristeeksi salaatin päälle.
  6. Valmista siemenripote. Paahda siemenet kuivalla pannulla, kunnes se saavat hieman väriä. Lisää etikka ja kiehauta sekoittaen. Lisää hunaja sekä suola ja paista sekoittaen minuutin verran. Kumoa siemenripote leivinpaperin päälle ja levitä lastalla tasaiseksi kerrokseksi. Murenna jäähtynyt ripote salaatin pinnalle.

Tiesitkö että...

Voit tehdä salaatin valmiiksi jo edellisenä päivänä. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille