• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kukkakaalia ja perunaa intialaisittain

Kasvisruoan ystävä ilahtuu mausteisesta intialaisesta kasvisruoasta, joka tunnetaan myös nimellä Aloo gobi. Tämäkin kasvisruokaresepti vain noin 1,50 €/annos.
Kukkakaalia ja perunaa intialaisittain
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • 30 - 60 min
  • 215 kcal / annos (355g)

Ainekset

5 annosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori ja kuutioi perunat. Irrota kukkakaalista suupalan kokoisia kukintoja ja pilko varsi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Paloittele tomaatti pieniksi kuutioiksi.
  2. Kuumenna öljy pannulla, lisää pannulle vindaloo currytahna ja kuutioidut perunat. Kääntele perunoita pannulla ja lisää hetken kuluttua sipulit. Kun sipulit ovat kuullottuneet ja perunat saaneet hieman väriä, lisää pannulle tomaattikuutiot. Hauduta seosta muutaman minuutin ajan.
  3. Lisää seuraavaksi kukkakaalit pannulle. Sekoittele, jotta vihannekset eivät jää kiinni pannuun. Lisää vesi ja suola. Kypsennä miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes perunat ovat kypsiä, noin 15 minuuttia. Sekoita joukkoon valutetut kikherneet ja jatka kypsentämistä, kunnes neste on haihtunut. Purista joukkoon limetin mehu.
  4. Siirrä pannu pois levyltä ja ripottele pinnalle runsaasti hienonnettua korianteria. Tarjoa lisäkkeenä tai kasvispääruokana turkkilaisen jogurtin kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 355g100 g

  • 215 kcal900 kJ
  • Proteiinia10 g
  • Hiilihydraatteja29 g
  • Rasvaa6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 25 arvostelua