• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kulibjaka

Kulibjaka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • yli 60 min
  • 461 kcal / annos (170g)

Ainekset

8 annosta

Voiteluun

    • 1kananmuna

Valmistus

yli 60 min
  1. Sulata voitaikina pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Keitä riisiä suolalla maustetussa vedessä noin 15 minuuttia. Valuta vesi pois ja huuhtele riisi kylmällä vedellä.
  3. Keitä kananmunat koviksi 8-10 minuuttia ja viipaloi jäähtyneinä.
  4. Nypi kalasta ruodot ja leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi.
  5. Mausta riisi tillillä, suolalla, valko- ja mustapippurilla. (Voit vatkata kevyesti voiteluun tulevan munan ja sekoittaa riisin joukkoon puolet munasta.)
  6. Kauli voitaikina 30 x 40 cm:n kokoiseksi levyksi. Siirrä levy leivinpaperille pellille. Leikkaa taikinalevyn reunoista ohuet nauhat piirakan kuviointia varten.
  7. Levitä puolet riisistä noin 10 cm:n levyiseksi raidaksi taikinan pitkän sivun suuntaisesti. Peitä riisi kalaviipaleilla. Ripottele kalalle suolaa. Peitä kalaviipaleet kananmunalla. Seuraavaksi tulee riisikerros, sitten kalaviipaleet (hieman suolaa) ja päälle kananmunaa.
  8. Käännä täytteen päälle taikinalevy. Kostuta saumakohdat kylmällä vedellä. Sulje piirakka tiiviisti haarukalla painelemalla. Koristele piirakka ja voitele munalla. Pistele haarukalla muutama ilmareikä.
  9. Kypsennä 225-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa piirakka viipaleina esimerkiksi tilli-voisulan kanssa.

Ravintosisältö perannos 170g100 g

  • 461 kcal1 940 kJ
  • Proteiinia18,7 g
  • Hiilihydraatteja36,6 g
  • Rasvaa25,5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille4