• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kumina-lihapyörykät eli keftedes

Kumina-lihapyörykät eli keftedes
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • 30 - 60 min
  • 156 kcal / 100 g

Ainekset

5 annosta

Leivitykseen

    • 1dlvehnäjauhoja

Paistamiseen

    • öljyä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sulata jauheliha pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa leivistä reunat pois ja murenna leivät kulhon pohjalle. Kaada joukkoon omenamehu ja sekoita.
  2. Silppua sipuli ja kuullota paistinpannussa kuumassa öljyssä. Hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna kuminat morttelissa.
  3. Lisää kulhoon jauheliha, sipulit, kuminat, oregano, minttu, mustapippurirouhetta, suola ja kanamuna.
  4. Sekoita taikina tasaiseksi. Ripottele vehnäjauhot lautaselle. Pyörittele taikinasta kostutetuin käsin pyöryköitä (n. 27 kpl) ja leivitä ne vehnäjauhoissa. Paista lihapullat paistinpannussa kypsiksi.

Ravintosisältö per 100 g

  • 156 kcal652 kJ
  • Proteiinia14,3 g
  • Hiilihydraatteja11,7 g
  • Rasvaa6,8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1