• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kuningatarpiirakka Helenan tapaan

Kuningatarpiirakka Helenan tapaan
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 331 kcal / 100 g

Ainekset

n. 6 annosta

Voiteluun

    • kananmuna

Pinnalle

    • sokeria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Painele 2/3 sulaneesta taikinasta voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
  2. Jauha mantelit ja sekoita hillon, kermaviilin, munan ja vaniljasokerin kanssa sileäksi. Kääntele joukkoon jäiset mustikat. Levitä täyte vuokaan.
  3. Kauli loput taikinasta levyksi, nosta se piiraan päälle kanneksi ja nipistele kiinni. Voitele piiraan pinta munalla ja sirottele päälle vähän sokeria.
  4. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoa jäähtyneenä kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 331 kcal1 380 kJ
  • Proteiinia6,57 g
  • Hiilihydraatteja33,7 g
  • Rasvaa18,5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu