Kuningatarpiirakka Helenan tapaan
Helenan tapaan valmistettu kuningatarpiirakka saa mehevyyttä mantelista, vadelmahillosta ja mustikoista.
- n. 6 annosta
- 30 - 60 min
- 331 kcal / 100 g
Ainekset
n. 6 annosta
- 1pkt(400 g)Pirkka murotaikinaa (pakaste)
- 1ps(100 g)kuorittuja manteleita
- 1 1/2dlvadelmahilloa
- 1dlkermaviiliä
- 1 1/2dlPirkka mustikoita (pakaste)
Voiteluun
- kananmuna
Pinnalle
- sokeria
Valmistus
30 - 60 min- Painele 2/3 sulaneesta taikinasta voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
- Jauha mantelit ja sekoita hillon, kermaviilin, munan ja vaniljasokerin kanssa sileäksi. Kääntele joukkoon jäiset mustikat. Levitä täyte vuokaan.
- Kauli loput taikinasta levyksi, nosta se piiraan päälle kanneksi ja nipistele kiinni. Voitele piiraan pinta munalla ja sirottele päälle vähän sokeria.
- Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoa jäähtyneenä kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per 100 g
- 331 kcal1 380 kJ
- Proteiinia6,57 g
- Hiilihydraatteja33,7 g
- Rasvaa18,5 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Todella hyvää
Todella hyväää