• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kuorrutettu arabialainen maustekakku

Arabialainen maustekakku on kuivakakkujen klassikko. Kuorrutus kruunaa kakun.
Kuorrutettu arabialainen maustekakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 25 palaa
  • yli 60 min
  • 350 kcal / 100 g

Ainekset

n. 25 palaa

Kuorrutus

Valmistus

yli 60 min
  1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen.
  2. Sekoita jauhot, hieman käsin murskatut mantelilastut, kaakaojauhe, sitruunankuori, leivinjauhe, sooda ja mausteet.
  3. Sekoita jauhoseos taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Lisää lopuksi sitruunanmehu.
  4. Kaada taikina tilavaan (1,8 l), voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan. Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
  5. Sulata margariini. Sekoita joukkoon kaakaojauhe, kaneli ja tomusokeri. Lisää kahvi ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. Koristele halutessasi koristerakeilla. Kakku säilyy useita päiviä mehevänä jääkaapissa. Sen voi valmistaa myös ilman kuorrutusta.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 350 kcal1 460 kJ
  • Proteiinia4,37 g
  • Hiilihydraatteja47,6 g
  • Rasvaa15,5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 14 arvostelua