Kuorrutettu raparperipiirakka
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
Gluteeniton raparperipiirakka saa lisää mehevyyttä tuorejuustokuorrutuksesta.
- Gluteeniton
Ainekset
12 annosta
150 g | tai |
1/2 dl | maitoa tai |
3 | kananmunaa tai |
3 dl | sokeria tai |
4 dl (n. 280 g) | tai |
2 tl | leivinjauhetta tai |
1 tl | vaniljasokeria tai |
1/2 tl | kardemummaa tai |
5 dl (n. 250 g) | raparperipaloja tai |
Kuorrutus | |
---|---|
1 rs (200 g) | Valio Viola maustamatonta tuorejuustoa tai |
3/4 dl | fariinisokeria tai |
1 tl | vaniljasokeria tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 351 kJ / 323 kcal |
Rasva | 14,1 g |
josta tyydyttynyttä | 8,9 g |
Hiilihydraatit | 43,9 g |
josta sokereita | 26,9 g |
Proteiini | 3,9 g |
Suola | 0,6 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 24 cm) ja voitele reunat. Sulata rasva ja kaada joukkoon maito.
Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Kaada rasvaseos vaahtoon varovasti sekoittaen.
Sekoita gluteeniton jauhoseos, leivinjauhe, vanilliinisokeri ja kardemumma keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan varovasti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan ja ripottele päälle raparperipalat.
Paista 175 asteessa 30–40 minuuttia. Irrota piirakka vuoasta hieman jäähtyneenä.
Sekoita tuorejuusto, fariinisokeri ja vaniljasokeri tasaiseksi seokseksi. Levitä seos piirakan päälle ja koristele haluamallasi tavalla, esimerkiksi tuoreilla marjoilla tai syötävillä kukilla.
Vinkki! Voit pakastaa piirakan ilman kuorrutusta.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 3,69/kpl7,38/kg
- Pirkka kevytmaito 5dlHinta 0,79/kpl1,58/l
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Pirkka vaalea gluteeniton jauhoseos 1kgHinta 4,99/kpl4,99/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Pirkka vaniljasokeri 100gHinta 2,69/kpl26,90/kg
- Pirkka kardemumma 8g rouhittuHinta 0,85/kpl106,25/kg
- Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositonHinta 1,99/kpl11,06/kg
- Dansukker Luomu fariinisokeri 500gHinta 2,95/kpl5,90/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 4,09/kpl8,18/kg
- Pirkka suomalainen kevytmaito 1,5lHinta 1,69/kpl1,13/l
- Pirkka suomalainen kevytmaito 1lHinta 0,95/kpl0,95/l
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Dr.Oetker leivinjauhe 60g luomuHinta 3,89/kpl64,83/kg
- Meira vaniljasokeri 85g tölkkiHinta 2,65/kpl31,18/kg
- Dr.Oetker 160g vaniljasokeriHinta 2,85/kpl17,81/kg
- Meira Kardemumma 8 g kokonainen psHinta 1,19/kpl148,75/kg
- Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mausteHinta 0,99/kpl123,75/kg
- Plussa-etu −20 %Philadelphia original tuorejuusto 200g maustamatonPlussa-kortillaEtuhinta 1,99/kpl9,95/kgIlman Plussa-korttia 2,49/kpl (12,45/kg)
- Plussa-etu −14 %Creme Bonjour 200g Maustamaton laktoositonPlussa-kortillaEtuhinta 4,00/2 kpl10,00/kgIlman Plussa-korttia 2,35/kpl (11,75/kg)
- Dansukker fariinisokeri 500gHinta 1,99/kpl3,98/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,5(400 arviota)
- 30 - 60 min4,0(297 arviota)
- 30 - 60 min4,0(89 arviota)
- 30 - 60 min3,7(21 arviota)
- yli 60 min3,7(50 arviota)
- yli 60 min4,0(139 arviota)
- 30 - 60 min4,5(199 arviota)
- 30 - 60 min3,9(811 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (73 arviota)
- EM1 vuosi sittenVoiko käyttää pakastettua raparperia?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenEM, ohjeeseen voi käyttää myös pakastettua raparperia. Ennen käyttöä raparperi kannattaa sulattaa ja ylimääräinen neste valuttaa pois.
- Piirakka(a)2 vuotta sittenHei, voiko käyttää myös muuta gluteenitonta jauhoseosta esim. virtasalmen?
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenPiirakka(a), resepti on testattu Pirkka gluteenittomilla jauhoilla, joissa on riisijauhoa, perunajauhoa, maissijauhoa ja psylliumia. Tämä kannattaa muistaa, mikäli vaihtaa gluteenittomat jauhot johonkin toiseen merkkiin. :)