• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kuorrutettu raparperipiirakka

Gluteeniton raparperipiirakka saa lisää mehevyyttä tuorejuustokuorrutuksesta. Tämäkin resepti vain n. 0,45€/annos*.
Kuorrutettu raparperipiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • 30 - 60 min
  • 375 kcal / annos (105g)

Ainekset

12 annosta

Kuorrutus

    • 1rs(200 g)Valio Viola maustamatonta tuorejuustoa
    • 3/4dlfariinisokeria
    • 1tlvanilliinisokeria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 24 cm) ja voitele reunat. Sulata rasva ja kaada joukkoon maito.
  2. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Kaada rasvaseos vaahtoon varovasti sekoittaen.
  3. Sekoita gluteeniton jauhoseos, leivinjauhe, vanilliinisokeri ja kardemumma keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan varovasti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan ja ripottele päälle raparperipalat.
  4. Paista 175 asteessa 30-40 minuuttia. Irrota piirakka vuoasta hieman jäähtyneenä.
  5. Sekoita tuorejuusto, fariinisokeri ja vanilliinisokeri tasaiseksi seokseksi. Levitä seos piirakan päälle ja koristele haluamallasi tavalla, esimerkiksi tuoreilla marjoilla tai syötävillä kukilla.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit pakastaa piirakan ilman kuorrutusta. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 105g100 g

  • 375 kcal1 570 kJ
  • Proteiinia3 g
  • Hiilihydraatteja50 g
  • Rasvaa18 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 40 arvostelua