
Kurpitsakeitto
Kurpitsakeitto syntyy tuorejuustosta ja jogurtista. Halutessasi koverra kurpitsa, käytä malto keiton valmistukseen ja tarjoa keitto kuoresta syntyneessä astiassa.
5-8 annosta30 - 60 min
Ainekset
5-8 annosta
- 1(1,5-2 kg)kurpitsa
- 2sipulia
- 1 1/2kasvisliemikuutiota
- 200gtuorejuustoa
- 150gturkkilaista jogurttia
- pippurisekoitusta
- suolaa
- persiljaa
Valmistus
30 - 60 min- Paloittele kurpitsa, poista siemenet ja kuoret ja leikkaa palat isoiksi kuutioiksi.
- Pilko kuorittu sipuli. Pane palat kattilaan, murenna liemikuutiot joukkoon ja valuta vettä päälle niin että kurpitsapalat juuri peittyvät.
- Keitä kypsäksi.
- Lisää tuorejuusto sekä jogurtti kattilaan ja soseuta keitto.
- Mausta pippuriseoksella ja tarvittaessa suolalla.
- Silppua persilja pinnalle. Vinkki! Leikkaa kurpitsan kansi auki ja koverra malto keiton valmistukseen. Tarjoile keitto kuoresta syntyneessä astiassa.
Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet Sesongit Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kommentoi