KurpitsakeittoReseptin teki kumppani

Kurpitsakeitto

Kurpitsakeitto syntyy tuorejuustosta ja jogurtista. Halutessasi koverra kurpitsa, käytä malto keiton valmistukseen ja tarjoa keitto kuoresta syntyneessä astiassa.

  • 5-8 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

5-8 annosta
    • 1(1,5-2 kg)kurpitsa
    • 2sipulia
    • 1 1/2kasvisliemikuutiota
    • 200gtuorejuustoa
    • 150gturkkilaista jogurttia
    • pippurisekoitusta
    • suolaa
    • persiljaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Paloittele kurpitsa, poista siemenet ja kuoret ja leikkaa palat isoiksi kuutioiksi.
  2. Pilko kuorittu sipuli. Pane palat kattilaan, murenna liemikuutiot joukkoon ja valuta vettä päälle niin että kurpitsapalat juuri peittyvät.
  3. Keitä kypsäksi.
  4. Lisää tuorejuusto sekä jogurtti kattilaan ja soseuta keitto.
  5. Mausta pippuriseoksella ja tarvittaessa suolalla.
  6. Silppua persilja pinnalle. Vinkki! Leikkaa kurpitsan kansi auki ja koverra malto keiton valmistukseen. Tarjoile keitto kuoresta syntyneessä astiassa.

Kommentoi

Arvosana reseptille 4 arvostelua