Kurpitsamokkapalat
- Annosmäärä25 palaa
- Valmistusaikayli 60 min
- Arvosana3,9141 arvostelua
- 12 kommenttia
- Kananmunaton
Kosteat kurpitsamokkapalat saavat mehevyytensä kurpitsaraasteesta ja öljystä. Pinnan kaunis marmorikuvio on helppo tehdä!
- Kananmunaton
Ainekset
25 palaa
1/2 (n. 400 g) | myskikurpitsaa tai |
1 levy (100 g) | tai |
2 dl | maitoa tai |
1 dl | tai |
5 dl | tai |
2 dl | sokeria tai |
2 tl | tai |
2 tl | kardemummaa tai |
1 tl | tai |
1/2 tl | suolaa tai |
1/4 tl | muskottipähkinää tai |
Kuorrutus | |
---|---|
3 1/2 dl | tomusokeria tai |
50 g | voita sulatettuna tai |
2–3 rkl | kahvia tai |
1/2 tl | Dr. Oetker oranssia geeliväriä tai |
2 rkl | tai |
Valmistus
yli 60 min
Kuori myskikurpitsa. Raasta kurpitsa raastimen hienolla terällä ja punnitse mokkapaloja varten 300 g raastetta. Rouhi suklaa veitsellä.
Yhdistä isossa kulhossa kurpitsaraaste, maito ja öljy.
Sekoita toisessa kulhossa suklaarouhe ja kuivat aineet. Kääntele ne kosteiden ainesten joukkoon.
Kaada taikina leivinpaperin päälle reunalliselle uunipellille (30 × 35 cm).
Paista 175-asteisessa uunissa noin 25–30 minuuttia tai kunnes levy on tikulla kokeiltaessa kypsä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Valmista kuorrutus. Sekoita tomusokeri, voisula ja kahvi keskenään. Ota seoksesta noin 1/2 desiä sivuun ja värjää se oranssilla geelivärillä. Sekoita loppuun kuorrutteeseen kaakaojauhe ja valuta kuorrute kakkulevyn päälle.
Valuta oranssia kuorrutetta ruskean päälle raidoiksi ja vedä cocktailtikulla raitoja vastakkaiseen suuntaan, jotta pintaan syntyy marmorikuvio. Anna kuorrutuksen jähmettyä hetki ennen tarjoamista.
Vinkki! Saat tarvittavan kurpitsamäärän puolikkaasta (n. 400 g) myskikurpitsasta. Oranssi geeliväri tulee kauppoihin syyskuun lopussa. Jos et löydä väriä vielä kaupasta, sekoita ½ tl keltaista ja ¼ tl punaista geeliväriä ja saat oranssin sävyn.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilata.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,5(102 arvostelua)
- 30 - 60 min4,5(381 arvostelua)
- 30 - 60 min3,4(127 arvostelua)
- yli 60 min4,7(62 arvostelua)
- 30 - 60 min4,3(142 arvostelua)
- 30 - 60 min3,9(62 arvostelua)
- 30 - 60 min2,9(29 arvostelua)
- yli 60 min3,1(14 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (141 arvostelua)
- "Ruokavammanen"3 kuukautta sittenHei olen hyvin monelle allerginen joten millä voisi korvata suklaan,.mantelin ja pähkinät leivonnassa
- Herkkupala3 kuukautta sittenIhanan kosteita mokkapaloja! Kaikki maistaneet on kehuneet kovasti. Jätän suklaan pois yleensä ja toimii vallan mainiosti. Mokan maku tulee kivasti vain päälliseen. Todella toimiva resepti. En tykkää normi mokkapaloista, koska ne on aina tosi kuivia, mutta tällä reseptillä ei tule kuivia, jee!
- tumpelo2 vuotta sittenTekisi mieli kokeilla ohjetta mutta eräs yksityiskohta tökkii. Miksi kurpitsa tulee raastettuna? Raastaminen on työlästä enkä ole saanut tähän mennessä yhtään leivosta onnistumaan joihin mikä tahansa kasvis- tai hedelmä tulee raastettuna. leivonnaista tulee kuivakkaa tai se paistuu epätasaisesti. Jos ohjeessa raaka-aine tulee soseena tulos on ollut parempi. Voisiko mokkapaloihin käyttää raasteen sijaan sosetta?
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittentumpelo, resepti on testattu K-Koekeittiössä käyttämällä raastetta. Sen on tarkoitus mehevoittää mokkapaloja. Voit toki halutessasi kokeilla käyttää soseutettua kurpitsaa. Tarvittaessa vehnäjauhojen määrää voi hiukan lisätä, jos taikina jää liian löysäksi.
- Höh2 vuotta sittenHarmittaa miten isotöinen tämä resepti oli normaaleihin mokkapaloihin verrattuna, ja maistui lopulta vain lätteälle kuivahkolle porkkanakakun kopiolle mokkapala-kuorrutteella.
- Mokkis3 vuotta sittenOlen tehnyt jo kahteen otteeseen, ja suunnitelmissa tehdä uudestaan Halloweeniksi! Todella helppo (paitsi kurpitsan raastaminen), hyvän makuinen ja kiva rakenne. Jos on kiire leipoa, kurpitsan voi raastaa valmiiksi jo edellisenä päivänä ja laittaa ilmatiiviiseen rasiaan jääkaappiin, jolloin ei tarvitse muuta kun yhdistää aineet ja laittaa uuniin. Toimii myös gluteenittomana ja vegaanisena (käytin vaaleaa glut. jauhoseosta, kaurajauhoja ja kauramaitoa). Kaikki joille olen tätä tarjonnut ovat kehuneet ja pyytäneet tekemään uudestaan :)
- Gluteeniton3 vuotta sittenMissä on gluteeniton Kurpitsa mokkapala resepti? Ja siihen saatavilla olevat gluteenittomat tuotteet?
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenGluteeniton, reseptiä ei valitettavasti ole testattu gluteenittomana. Välitämme toivettasi eteenpäin.
- JR3 vuotta sittenIhan loistava ja onneksi MUNATON kakku!!!
- 寿司を食べたい!3 vuotta sittenIhan hyvä kahvi kakku. Kuin yhdistäisi maustekakun ja porkkanakakun. Pohjasta tuli mehevä, mutta kurpitsa ei juuri maistu kaikkien mausteiden ja suklaamokkakuorrutuksen läpi. Pienellä muuntelulla (vähemmän mausteita ja vaikka tuorejuustopäällys) saattaa jäädä minunkin reseptikirjaani ( ´ ▽ ` )
- Maija3 vuotta sittenTällä ohjeella on todella vähän yhteistä perinteisen mokkapalaohjeen kanssa, jossa ensin vatkataan munat ja sokeri ja pohjassa on kaakaojauhetta. Jos ohje ja tekotapa poikkeaa näin paljon monelle tutusta, siitä olisi hyvä huomauttaa selkeästi tekstissä. Itse lisäsin taikinaan varmuuden vuoksi ja vanhan tottumuksen takia munia ja tuloksena oli lituska pannukakku. Ei tee mieli kokeilla uudestaan :(
- Heli3 vuotta sittenOlen lukenut yhtä reseptiä useaan otteeseen ja haluaisin tietää eikä siihen todellakaan kuulu kananmunia 🙂 myskikurpitsa mokkapalat