Kurpitsapiirakka
Mehevää kurpitsapiirakkaa tarjotaan erityisesti Halloween-juhlissa, mutta se maistuu myös muulloin. Nam!
10 annosta30 - 60 min
Ainekset
10 annosta
- 3kananmunaa
- 2dlsokeria
- n. 5dlkeltaista kurpitsaa raastettuna
- 3dlvehnäjauhoja
- 1 1/2tlleivinjauhetta
- 2tlvanilliinisokeria
- 1tlkardemummaa
- 1tlkanelia
- 1tlinkivääriä
Kuorrutus
- 1rs(180 g)Pirkka vaniljatuorejuustoa
- 1 1/2tlappelsiininkuorta raastettuna
- 2rklappelsiininmehua
Koristeeksi
Valmistus
30 - 60 min- Vaahdota munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi.
- Sekoita vaahdon joukkoon kurpitsaraaste ja juokseva margariini. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää taikinaan kevyesti sekoittaen.
- Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija 28 cm). Paista 200 asteessa alimmalla tasolla noin 20 minuuttia.
- Jäähdytä piirakka. Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään. Levitä kuorrutus piirakan päälle. Ripottele pinnalle hasselpähkinärouhetta.
Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat
Kokeile myös
- yli 60 min3,9(16 arvostelua)
- 30 - 60 min3,9(7 arvostelua)
- 30 - 60 min4,0(18 arvostelua)
Kommentoi
Miksi tässä reseptissä ei kehoteta käyttämään itsepuristettua appelsiinimehua siitä appelsiinista, jonka kuoret raastetaan kuorrutteeeseen? Ihan tyhmää että pitäisi ostaa mehua kahden ruokalusikallisen takia.
Elenaargh, kiitos huomiosta. Päivitämme reseptiä.
Kurpitsan voi vaihtaa myös bataattisoseeseen. Päälle koristeeksi marmeladikarkkeja. Herkullista!
Todella mehevä piirakka. Suosittelen. Käytin sokerina fariinisokeria, lisäksi kuorrutteeseen laiton 4 rkl appelsiinimehua ja ruusukvittenihilloa rkl. Paistoaikaa pidensin 35 minuuttiin. Piirakkavuoka oli pienempi.
Voiko tätä pakastaa?
Hei PauliinaP, kurpitsapiirakan voi pakastaa mutta se kannattaa kuorruttaa vasta sulatuksen jälkeen.
Jos teen pellillisen, kuinka suurennan ohjeen?
Minna, lienee parasta kaksinkertaistaa ohje, jos teet pellillisen.
Hei Kiinnostunut ja kiitos kysymyksestä! Resepti on testattu K-Koekeittiössä vehnäjauholla. Gluteenittomana vaihtoehtona voisi kokeilla Pirkka gluteenitonta jauhoseosta: http://www.k-ruoka.fi/pirkka-tuotteet/pirkka-gluteeniton-jauhoseos-1kg/ Toivottavasti onnistut sillä!
Jos lopputuloksen täytyy olla gluteeniton, mitä jauhoja suosittelisitte vehnäjauhon tilalle, jotta maku ja rakenne eivät muuttuisi turhan paljon?
Hoeps, reseptissä on on käytetty raastettua kurpitsaa, joten tarkkaa kurpitsasoseen määrää on valitettavasti vaikea arvioida.
Miten taikanaa pitää muuttaa, jotta voi tehdä myös talvella soseutetusta kurpitsasta?