KuusipuuleivoksetReseptin takana kumppani

Kuusipuuleivokset

Resepti: Midi Vuorela

Ainekset

15 kpl

    Taikina

      • 3dlvehnäjauhoja
      • 1tlleivinjauhetta
      • 1tlsoodaa
      • 100gleivontamargariinia tai voita
      • 100gmaustamatonta tuorejuustoa
      • 1 3/4dlsokeria
      • 3kananmunaa

    Koristeluun

      • 100gvalkosuklaata
      • koristerakeita

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Leivinpaperoi vuoka tai pelti (23 x 33 cm). Yhdistä jauhot, leivinjauhe, sooda ja mausteet.
    2. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva, tuorejuusto ja sokeri vaaleaksi. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten joukkoon. Kaada jauhoseos joukkoon ja sekoita taikinaksi. Kaada taikina pellille, levitä levyksi ja tasoita pinta.
    3. Paista uunissa 25–30 minuuttia. Kokeile taikinalevyn kypsyys cocktailtikulla.
    4. Siirrä taikinalevy leivinpapereineen ritilän tai puhtaan keittiöpyyhkeen päälle jäähtymään.
    5. Leikkaa jäähtynyt levy erikokoisiksi kolmioiksi. Pursota sulatetusta valkosuklaasta ohuet raidat kolmioiden pinnalle ja viimeistele raidat koristerakeilla. Jäähdytä. Tarjoa hyvän kahvin tai teen kanssa.
    6. VINKKI! Kun asettelet pienet kuusipuuleivokset pystyasentoon, saat niistä tarjolle kauniin metsän. Halutessasi voit siivilöidä ohuen kerroksen tomusokeria lumeksi leivosten päälle.

    Kategoriat

    Kokeile myös

    Kommentoi

    Arvosana reseptille2 arvostelua