• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kuusipuuleivokset

Resepti: Midi Vuorela
Kuusipuuleivokset
Reseptin teki kumppani
  • 15 kpl
  • yli 60 min

Ainekset

15 kpl

Taikina:

    • 3dlvehnäjauhoja
    • 1tlleivinjauhetta
    • 1tlsoodaa
    • 2tlvaniljasokeria
    • 1tlkanelia
    • 100gmargariinia tai voita
    • 100gmaustamatonta tuorejuustoa
    • 1 3/4dlsokeria
    • 3kananmunaa

Koristeluun:

    • 100gvalkosuklaata
    • koristerakeita

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Leivinpaperoi vuoka tai pelti (23 x 33 cm). Yhdistä jauhot, leivinjauhe, sooda ja mausteet.
  2. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva, tuorejuusto ja sokeri vaaleaksi. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten joukkoon. Kaada jauhoseos joukkoon ja sekoita taikinaksi. Kaada taikina pellille, levitä levyksi ja tasoita pinta.
  3. Paista uunissa 25-30 minuuttia. Kokeile taikinalevyn kypsyys cocktailtikulla.
  4. Siirrä taikinalevy leivinpapereineen ritilän tai puhtaan keittiöpyyhkeen päälle jäähtymään.
  5. Leikkaa jäähtynyt levy erikokoisiksi kolmioiksi. Pursota sulatetusta valkosuklaasta ohuet raidat kolmioiden pinnalle ja viimeistele raidat koristerakeilla. Jäähdytä. Tarjoa hyvän kahvin tai teen kanssa.
  6. VINKKI! Kun asettelet pienet kuusipuuleivokset pystyasentoon, saat niistä tarjolle kauniin metsän. Halutessasi voit siivilöidä ohuen kerroksen tomusokeria lumeksi leivosten päälle.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille