• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kylmä tomaattikeitto

Kylmä tomaattikeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 57,6 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 2rklöljyä
    • 1sipuli
    • 2valkosipulinkynttä
    • 3-4tomaattia
    • 2paprikaa
    • 1tlk(400 g)tomaattimurskaa
    • n. 2dlvettä
    • 1kasvisliemikuutio
    • 2tlPirkka juoksevaa hunajaa
    • 3rkltuoretta basilikaa silputtuna
    • 2rkltuoretta timjamia silputtuna
    • 2dlmaustamatonta jogurttia
    • (suolaa)

Pinnalle

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuumenna kattilassa öljytilkka ja hauduta siinä silputut sipulit sekä huuhdellut, paloitellut tomaatit ja paprikat. Lisää tomaattimurska, vesi sekä kasvisliemijauhe ja hauduta hiljalleen noin 20 minuuttia.
  2. Mausta balsamiviinietikalla, hunajalla ja pippurisekoituksella. Soseuta keitto esim. sauvasekoittimella ja sekoita joukkoon tuoreet, silputut yrtit. Anna jäähtyä ja siirrä jääkaappiin jäähtymään ja maustumaan.
  3. Sekoita jogurtti jäähtyneen keiton joukkoon ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.
  4. Tarjoa kesäkuumalla viilentävänä alku- tai lounaskeittona. Ripottele keiton pinnalle paahdettuja sipulihiutaleita juuri ennen tarjoilua ja tarjoa lisänä tuoretta leipää.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 57,6 kcal241 kJ
  • Proteiinia1,64 g
  • Hiilihydraatteja5,83 g
  • Rasvaa2,98 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille