• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
KylmäsavulohihyytelöReseptin teki kumppani

Kylmäsavulohihyytelö

Kylmäsavulohihyytelön vuokaan tulee kylmäsavulohta ja hyytelöön muun muassa äyriäisiä, smetanaa, tuorejuustoa ja reilusti mausteita. Koristele tillillä.

  • 10 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

10 annosta

Vuokaan

    • 200gkylmäsavulohta

Hyytelöön

    • 6kplliivatelehtiä
    • 1sitruuna
    • 1ps(180 g)katkarapuja
    • 200gkylmäsavulohta
    • 2dlkuohukermaa
    • 100gsmetanaa
    • 200gtuorejuustoa
    • rouhittua valkopippuria
    • 1ruukkuruohosipulia

Koristeluun:

    • 1limetti
    • tilliä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Vuoraa noin 1,5 l:n kakkuvuoka ensin kelmulla ja sitten kylmäsavulohiviipaleilla.
  2. Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä.
  3. Purista sitruunasta mehu, kuumenna se ja sulata valutetut liivatelehdet mehuun.
  4. Jäähdytä.
  5. Sulata ja valuta katkaravut hyvin.
  6. Leikkaa kylmäsavulohi pieniksi kuutioiksi.
  7. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa smetana ja tuorejuusto kuohkeaksi vaahdoksi.
  8. Sekoita kylmäsavulohikuutiot, katkaravut, kermavaahto, sitruuna-liivateseos, rouhittu valkopippuri ja silputtu ruohosipuli joukkoon.
  9. Kaada täyte vuokaan ja käännä kelmu täytteen päälle.
  10. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
  11. Avaa kelmu, kumoa hyytelö tarjoiluvadille ja poista kelmu.
  12. Koristele limetin viipaleilla ja tillillä.

Kommentoi

Arvosana reseptille 8 arvostelua