KylmäsavulohihyytelöReseptin takana kumppani

Kylmäsavulohihyytelö

Kylmäsavulohihyytelön vuokaan tulee kylmäsavulohta ja hyytelöön muun muassa äyriäisiä, smetanaa, tuorejuustoa ja reilusti mausteita. Koristele tillillä.

Ainekset

10 annosta

    Vuokaan

      • 200gkylmäsavulohta

    Hyytelöön

      • 6kplliivatelehtiä
      • 1sitruuna
      • 1ps(180 g)katkarapuja
      • 200gkylmäsavulohta
      • 2dlkuohukermaa
      • 100gsmetanaa
      • 200gtuorejuustoa
      • rouhittua valkopippuria
      • 1ruukkuruohosipulia

    Koristeluun:

      • 1limetti
      • tilliä

    Valmistus

    30 - 60 min
    1. Vuoraa noin 1,5 l:n kakkuvuoka ensin kelmulla ja sitten kylmäsavulohiviipaleilla.
    2. Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä.
    3. Purista sitruunasta mehu, kuumenna se ja sulata valutetut liivatelehdet mehuun.
    4. Jäähdytä.
    5. Sulata ja valuta katkaravut hyvin.
    6. Leikkaa kylmäsavulohi pieniksi kuutioiksi.
    7. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa smetana ja tuorejuusto kuohkeaksi vaahdoksi.
    8. Sekoita kylmäsavulohikuutiot, katkaravut, kermavaahto, sitruuna-liivateseos, rouhittu valkopippuri ja silputtu ruohosipuli joukkoon.
    9. Kaada täyte vuokaan ja käännä kelmu täytteen päälle.
    10. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
    11. Avaa kelmu, kumoa hyytelö tarjoiluvadille ja poista kelmu.
    12. Koristele limetin viipaleilla ja tillillä.

    Kategoriat

    Kommentoi

    Arvosana reseptille17 arvostelua