• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Lakkaleivokset

Lakkaleivokset
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 kpl
  • 30 - 60 min
  • 268 kcal / 100 g

Ainekset

12 kpl

Tuulihattutaikina

    • 2dlvettä
    • 1rklsitruunanmehua
    • 50gvoita tai margariinia
    • 1 1/2dlvehnäjauhoja
    • 3kananmunaa

Pinnalle

    • n. 1/2dllakkahilloa
    • 2dltomusokeria
    • 2rklsitruunanmehua

Koristelu

Valmistus

30 - 60 min
  1. Valmista tuulihattutaikina. Kiehauta vesi, sitruunan mehu ja rasva paksupohjaisessa kattilassa. Lisää kiehuvaan seokseen yhdellä kertaa vehnäjauhot koko ajan puuhaarukalla sekoittaen, kunnes taikina irtoaa kattilan reunoista. Vatkaa munat yksitellen jäähtyneeseen taikinaan sähkövatkaimella.
  2. Kaaviloi 9 cm leveä ja 18 cm pitkä murotaikinalevy kaksinkertaiseksi eli noin 36 cm pitkäksi pohjalevyksi leivinpaperin päällä. Nosta levy pellille. Sivele levylle ohut (n. 1 rkl) kerros lakkahilloa. Pursota päälle tuulihattutaikina. Tee pursotukset kiinni toisiinsa ja levyn reunoihin asti.
  3. Paista levy 200 asteessa noin 25 minuuttia. Älä avaa uuninluukkua paiston aikana. Levitä lakkahillo muro-tuulihattutaikinalevyn pinnalle. Sekoita tomusokeri ja sitruunanmehu ja levitä seos lakkahillon päälle.
  4. Paahda mantelilastut uunissa 200 asteessa 2-3 minuuttia. Ripottele paahdetut mantelilastut leivoslevyn pinnalle. Anna kuorrutuksen kovettua kylmässä. Leikkaa levy noin 3 cm:n levyisiksi viipaleiksi.

Ravintosisältö per 100 g

  • 268 kcal1 120 kJ
  • Proteiinia5,29 g
  • Hiilihydraatteja34,2 g
  • Rasvaa12,1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2