• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Lakkaparfee

Lakkaparfee
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • yli 60 min
  • 272 kcal / 100 g

Ainekset

10 annosta
    • 2kananmunaa
    • 1/2dlsokeria
    • 2tlvanilliinisokeria
    • 1prk(400 g)lakkahilloa
    • n. 1/2ps(à 220 g)Omar-makeisia

Koristeeksi ja kastikkeeksi

    • lakkoja
    • sokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Leikkaa makeiset saksilla tai veitsellä pieniksi paloiksi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa myös kerma ja mausta se vanilliinisokerilla.
  2. Yhdistä vaahdot keskenään. Lisää varovasti nostellen lakkahillo ja makeispalat vaahtoon. Huuhdo kylmällä vedellä noin kahden litran rengasvuoka ja kaada jäädykeseos vuokaan. Peitä kelmulla. Jäädytä parfeeta vähintään viisi tuntia, mielellään yön yli.
  3. Kasta parfeevuoka kuumaan veteen ja kumoa vadille. Anna sulaa hetki jääkaapissa, jotta parfeesta tulee leikattavaa.
  4. Valmista lakkakastike pusertamalla lakat lusikan avulla siivilän läpi. Mausta kastike sokerilla. Tarjoa parfee lakkojen tai lakkakastikkeen kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 272 kcal1 140 kJ
  • Proteiinia2,25 g
  • Hiilihydraatteja31,7 g
  • Rasvaa15,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille8