• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Lammaspaisti soija-punaviinikastikkeessaReseptin teki kumppani

Lammaspaisti soija-punaviinikastikkeessa

  • 8 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

8 annosta
    • 1(putkiluullinen, noin 1 ½ kg)lampaanpaisti
    • foliota

Kastike

    • 1dlpunaviiniä
    • 1/4-1/2dlsoijakastiketta
    • 1/2dlsiirappia
    • 1/2dlketsuppia
    • 1/2tlmustapippuria
    • 2valkosipulinkynttä hienonnettuna

Valmistus

yli 60 min
  1. Poista jäisestä lampaanpaistista muovikalvo.
  2. Repäise foliosta 2-3 reilunkokoista palaa, pane ne päällekkäin ja nosta jäinen paisti folion päälle. Nosta folion reunat ylös ja rutista ne paistin ympärille, niin että paistin pinta jää näkyviin.
  3. Pane paistipaketti uunivuokaan ja työnnä vuoka kylmään uuniin. Käännä uuni 100 asteeseen ja anna paistin kypsyä miedossa lämmössä noin 6 tuntia. Mittaa paistin sisälämpötila lihalämpömittarilla kypsentämisen loppupuolella. Kun mittari näyttää 60-65 astetta, ota paisti uunista.
  4. Nosta folion reunat ylös ja sulje paketti tiiviisti. Anna paistin rauhoittua folion suojassa 60 minuuttia ennen leikkaamista.
  5. Mittaa kastikkeen aineet kattilaan, kiehauta ja jäähdytä.
  6. Valuta puolet kastikkeesta viipaloidun lammaspaistin päälle ja tarjoa loppu erikseen.

Kommentoi

Arvosana reseptille