• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Lammasvartaat ja kesäkurpitsanyytit

Lammasvartaat ja kesäkurpitsanyytit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 81,3 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 750gvalkosipuli-yrttimarinoituja lampaan ulkofileitä
    • 4-6nippusipulia

Nyytit

    • 2(à 300 g)kesäkurpitsaa
    • 2(à 100 g)tomaattia
    • 1/2pkt(à 250 g)Koskenlaskija sulatejuustoa (perinteinen)
    • 1-2tlmeiramia tai oreganoa
    • 1/2tlsuolaa
    • ripausmustapippuria

Lisäksi

    • 4pitkäävarrastikkua
    • alumiinifoliota

Valmistus

alle 30 min
  1. Ota fileet huoneenlämpöön vähintään 1/2 tuntia ennen kypsentämistä. Leikkaa fileet vartaisiin sopiviksi reiluiksi paloiksi. Työnnä lihapalat vuorotellen (puolitettujen) nippusipuleiden kanssa vedessä liotettuihin vartaisiin. Voit käyttää myös sipuleiden vaalean varsiosan.
  2. Leikkaa kesäkurpitsat poikittain puoliksi ja pitkittäin 3 viipaleeseen. Viipaloi tomaatit. Mausta kesäkurpitsaviipaleet meiramilla, suolalla ja pippurilla. Pane kesäkurpitsaviipaleiden väliin tomaatti- ja sulatejuustoviipaleita. Nosta jokainen täytetty kesäkurpitsan puolikas voidellun folion päälle ja sulje hyvin.
  3. Grillaa nyyttejä 10-15 minuuttia ja vartaita 6-8 minuuttia. Kääntele vartaita muutaman kerran grillauksen aikana. Voit paistaa nyytit myös uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Ravintosisältö per 100 g

  • 81,3 kcal340 kJ
  • Proteiinia10,4 g
  • Hiilihydraatteja1,98 g
  • Rasvaa3,38 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille