Lammasvartaat ja kesäkurpitsanyytit
Grillatut lammasvartaat ja kesäkurpitsanyytit maistuvat herkulliseslta!
4 annostaalle 30 min81,3 kcal / 100 g
Ainekset
4 annosta
- 750gvalkosipuli-yrttimarinoituja lampaan ulkofileitä
- 4-6nippusipulia
Nyytit
- 2(à 300 g)kesäkurpitsaa
- 2(à 100 g)tomaattia
- 1/2pkt(à 250 g)Koskenlaskija sulatejuustoa (perinteinen)
- 1-2tlmeiramia tai oreganoa
- 1/2tlsuolaa
- ripausmustapippuria
Lisäksi
- 4pitkäävarrastikkua
- alumiinifoliota
Valmistus
alle 30 min- Ota fileet huoneenlämpöön vähintään 1/2 tuntia ennen kypsentämistä. Leikkaa fileet vartaisiin sopiviksi reiluiksi paloiksi. Työnnä lihapalat vuorotellen (puolitettujen) nippusipuleiden kanssa vedessä liotettuihin vartaisiin. Voit käyttää myös sipuleiden vaalean varsiosan.
- Leikkaa kesäkurpitsat poikittain puoliksi ja pitkittäin 3 viipaleeseen. Viipaloi tomaatit. Mausta kesäkurpitsaviipaleet meiramilla, suolalla ja pippurilla. Pane kesäkurpitsaviipaleiden väliin tomaatti- ja sulatejuustoviipaleita. Nosta jokainen täytetty kesäkurpitsan puolikas voidellun folion päälle ja sulje hyvin.
- Grillaa nyyttejä 10-15 minuuttia ja vartaita 6-8 minuuttia. Kääntele vartaita muutaman kerran grillauksen aikana. Voit paistaa nyytit myös uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Katso video
Kategoriat
Pääraaka-aineet
Ravintosisältö per 100 g
- 81,3 kcal340 kJ
- Proteiinia 10,4 g
- Hiilihydraatteja1,98 g
- Rasvaa3,38 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi