Lammasvartaat ja kesäkurpitsanyytit
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
Grillatut lammasvartaat ja kesäkurpitsanyytit maistuvat herkulliseslta!
Ainekset
4 annosta
750 g | valkosipuli-yrttimarinoituja lampaan ulkofileitä tai |
4–6 | nippusipulia tai |
Nyytit | |
---|---|
2 (à 300 g) | kesäkurpitsaa tai |
2 (à 100 g) | tomaattia tai |
1/2 pkt (à 250 g) | Koskenlaskija sulatejuustoa (perinteinen) tai |
1–2 tl | meiramia tai oreganoa tai |
1/2 tl | suolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
Lisäksi | |
4 pitkää | varrastikkua tai |
alumiinifoliota tai |
Valmistus
alle 30 min
Ota fileet huoneenlämpöön vähintään 1/2 tuntia ennen kypsentämistä. Leikkaa fileet vartaisiin sopiviksi reiluiksi paloiksi. Työnnä lihapalat vuorotellen (puolitettujen) nippusipuleiden kanssa vedessä liotettuihin vartaisiin. Voit käyttää myös sipuleiden vaalean varsiosan.
Leikkaa kesäkurpitsat poikittain puoliksi ja pitkittäin 3 viipaleeseen. Viipaloi tomaatit. Mausta kesäkurpitsaviipaleet meiramilla, suolalla ja pippurilla. Pane kesäkurpitsaviipaleiden väliin tomaatti- ja sulatejuustoviipaleita. Nosta jokainen täytetty kesäkurpitsan puolikas voidellun folion päälle ja sulje hyvin.
Grillaa nyyttejä 10–15 minuuttia ja vartaita 6–8 minuuttia. Kääntele vartaita muutaman kerran grillauksen aikana. Voit paistaa nyytit myös uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta