• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Lämmin katkarapu-rypälesalaatti

Lämmin katkarapu-rypälesalaatti saa potkua tuoreesta chilistä ja sitruunasta. Tarjoa ruokaisa salaatti leivän kanssa lounaaksi.
Lämmin katkarapu-rypälesalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • alle 15 min
  • 105 kcal / annos (130g)

Ainekset

6 annosta

Valmistus

alle 15 min
  1. Huuhdo ja valuta rypäleet ja salaatit. Halkaise rypäleet. Revi salaatit tilavaan kulhoon ja nosta kylmään. Raasta sitruunasta kuori.
  2. Halkaise chilipalko, poista kalvot ja siemenet. Leikkaa puolikas ohuiksi suikaleiksi ja hienonna.
  3. Kuumenna öljy paistokasarissa. Lisää chilisilppu ja kiehauta hetki. Lisää jäiset katkaravut kuumaan pannuun ja kuumenna koko ajan käännellen, kunnes katkaravut lämpenevät. Lisää rypäleet ja kuumenna vielä hetken aikaa käännellen, jotta rypäleet lämpiävät hieman. Älä päästä katkarapuja kiehumaan, etteivät ne sitkisty.
  4. Jaa salaattiseos lautasille. Annostele katkarapuseos päälle ja kostuta kastikkeella. Voit koota salaatit myös annosmaljoihin. Koristele oreganolla ja sitruunankuoriraasteella. Tarjoa alkuruoaksi rapean leivän kanssa.

Ravintosisältö perannos 130g100 g

  • 105 kcal440 kJ
  • Proteiinia8 g
  • Hiilihydraatteja11 g
  • Rasvaa3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille