Lämmin pullavanukas
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Lämmin pullavanukas on lohtuisten jälkiruokien aatelia.
Ainekset
6 annosta
1 (400 g) | pullapitko tai |
4 dl | tai |
3 | kananmunaa tai |
1/2 dl | sokeria tai |
1 pkt (350 g) | raparperisosetta tai |
200 g | vadelmia (pakaste tai tuore) tai |
Koristeeksi | |
---|---|
raesokeria tai | |
Lisäksi | |
tai |
Valmistus
30 - 60 min
Kuutioi pullapitko. Sekoita keskenään maito, munat ja sokeri. Aseta irtopohjavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle leivinpaperi.
Levitä vuoan pohjalle kerros pullakuutioita. Sekoita keskenään raparperisose ja marjat. Levitä seos kerrokseksi pullakuutioiden päälle. Ripottele pinnalle loput pullakuutiot. Kaada päälle muna-maito-sokeriseos ja ripottele pinnalle raesokeri.
Kypsennä 200 asteisen uunin alatasolla 35–40 minuuttia. Jos pullavanukkaan pinta tummuu liikaa peitä se leivinpaperilla. Anna vanukkaan jäähtyä hieman ennen kuin irroitat vuoasta.
Tarjoa lämpimänä jäätelön, kermavaahdon tai vaahtoutuvan vaniljakastikkeen kanssa. Retkelle pullavanukkaan voi ottaa mukaan vuoassaan.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta