• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Lämmin tofusalaatti

Lämmin tofusalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 63 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuutioi tofu ja sekoita kuutiot ranskalaisen salaatinkastikkeen joukkoon maustumaan vähintään tunniksi. Leikkaa kuoritut porkkanat erittäin ohuiksi viipaleiksi, suikaloi paprika ja paloittele kesäkurpitsa. Hienonna halkaistu, huuhdottu purjo.
  2. Kiehauta paistokasarissa öljyssä porkkanaviipaleet ja hienonnettu purjo ja anna hautua kannen alla runsaat 5 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää pannulle sen jälkeen kesäkurpitsa- ja paprikapalat. Mausta seos ja anna vihannesten hautua edelleen juuri ja juuri pehmeiksi eli noin 10 minuuttia.
  3. Sekoita vihannesten joukkoon kypsymisen loppuvaiheessa marinoidut tofukuutiot kastikkeineen sekä suikaloidut aurinkokuivatut tomaatit. Irrota pikkusalaattien lehdet ja levitä laakealle vadille. Kaada lehtien päälle kuuma tofu-vihannesseos. Koristele kirvelin lehdillä. Tarjoa heti Pirkka-patongin kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki: Tämän lämpimän vihannessalaatin voit tehdä samaan tapaan ilman tofua tai esimerkiksi salaattijuustokuutioista.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 63 kcal265 kJ
  • Proteiinia2 g
  • Hiilihydraatteja4 g
  • Rasvaa3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 3 arvostelua