Lämmin tofusalaatti
Lämmin tofusalaatti maistuu kevyeksi lounaaksi.
4 annosta30 - 60 min63 kcal / 100 g
Ainekset
4 annosta
- 1rs(270 g)maustamatonta tofua
- 3-4porkkanaa
- 1keltainen paprika
- 1(n. 300 g)pieni kesäkurpitsa
- 1purjo
- 1rkloliiviöljyä
- 1tlinkivääriä
- 1-2rkljuoksevaa hunajaa
- 1/2tlk(à 200g)Pirkka aurinkokuivattuja tomaatteja
- 1ps(2 kpl)pikkusalaattia
- kirveliä tai persiljaa
Valmistus
30 - 60 min- Kuutioi tofu ja sekoita kuutiot ranskalaisen salaatinkastikkeen joukkoon maustumaan vähintään tunniksi. Leikkaa kuoritut porkkanat erittäin ohuiksi viipaleiksi, suikaloi paprika ja paloittele kesäkurpitsa. Hienonna halkaistu, huuhdottu purjo.
- Kiehauta paistokasarissa öljyssä porkkanaviipaleet ja hienonnettu purjo ja anna hautua kannen alla runsaat 5 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää pannulle sen jälkeen kesäkurpitsa- ja paprikapalat. Mausta seos ja anna vihannesten hautua edelleen juuri ja juuri pehmeiksi eli noin 10 minuuttia.
- Sekoita vihannesten joukkoon kypsymisen loppuvaiheessa marinoidut tofukuutiot kastikkeineen sekä suikaloidut aurinkokuivatut tomaatit. Irrota pikkusalaattien lehdet ja levitä laakealle vadille. Kaada lehtien päälle kuuma tofu-vihannesseos. Koristele kirvelin lehdillä. Tarjoa heti Pirkka-patongin kanssa.
Tiesitkö että...
Vinkki: Tämän lämpimän vihannessalaatin voit tehdä samaan tapaan ilman tofua tai esimerkiksi salaattijuustokuutioista.Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 63 kcal265 kJ
- Proteiinia 2 g
- Hiilihydraatteja4 g
- Rasvaa3 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi