• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Lämpimät suppilovahveroleivätTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Lämpimät suppilovahveroleivät

Syksyn suppilovahverosato piilotetaan raikkaaseen raastesalaattiin lämpimien toastien väliin. Noin 2,70€/annos*

  • 6-8 annosta
  • alle 30 min

Ainekset

6-8 annosta
    • n. 1ltuoreita suppilovahveroita
    • tai
    • 400gmietoon suolaliemeen säilöttyjä suppilovahveroita
    • (suolaa)
    • 4dl(125 g)Pirkka punakaalia ohuina suikaleina
    • 4dl(150 g)porkkanaa ohuina suikaleina
    • 1/2nippu(60 g)Pirkka suomalaista kevätsipulia
    • 3rklPirkka juoksevaa hunajaa
    • 2rklsitruunanmehua
    • 2rklomenaviinietikkaa

Lisäksi

Valmistus

alle 30 min
  1. Siisti tuoreet sienet, puolita tarvittaessa ja paista pannulla, kunnes neste on haihtunut. Mausta makusi mukaan suolalla.
  2. Jos käytät säilöttyjä sieniä huuhdo sieniä puhtaassa kylmässä vedessä, kunnes suolaisuus on sopiva. Purista sienet mahdollisimman kuiviksi.
  3. Yhdistä kulhoon sienet, punakaalisuikaleet, porkkanasuikaleet ja hienonnettu kevätsipuli.
  4. Yhdistä toisessa kulhossa hunaja, sitruunanmehu ja omenaviinietikka. Lisää seos kaali-sieniseokseen.
  5. Voitele leipäviipaleet tuorejuustolla. Jaa puolelle leivistä reilusti sieni-raastesalaattia ja nosta loput leivät kansiksi.
  6. Paista leivät pannulla öljyssä molemmin puolin kauniin kullanruskeiksi. Nauti heti.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 9/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 4 arvostelua
  • Carmen13.9.2018

    Kerrankin kunnolla paahdettuja leipiä, nam. Siitähän se maku tulee. Kuitenkin olin pettynyt kun otsikossa puhuttiin ”kunnon artisaanileistä” ja se sitten reseptistä puuttui.

  • K-Kuluttajapalvelu13.9.2018

    Carmen, kiitos palautteestasi! Välitämme sen eteenpäin reseptin tekijälle.

  • puhtaus puoliruokaa10.9.2018

    Onko terveellistä syödä noin karrelle paahdettua leipää? Sanotaanhan grillikauden alkaessakin, että pintaa ei saa polttaa, sillä se tummaksi paahtunut/paistunut/grillattu osa sisältää terveydelle vaarallisia aineita, jotka voivat aiheuttaa jopa syöpää. Toinen asia. Olen juuri käynyt silmälääkärillä, joka sanoi että minulla on todella hyvä näkö ja silmäni ovat hyvässä kunnossa. Siitä huolimatta näiden ruokakuvien kanssa minulla on aina välillä vaikea hahmottaa mitä kuva esittää, sillä minun ja monen muunkin mielestä kuvat ovat huonoja. Osa resepteistä on ihan kokeilemisen arvoisia, kiitos niistä mutta panostakaa myös kuvien laatuun ja siisteyteen. Vallitseva trendi on se, että pöydällä lautasen vierellä on samat rojut kuin lautasella, epäsiistiä.

  • K-Kuluttajapalvelu10.9.2018

    Puhtaus puoliruokaa, voit toki paahtaa leipiä vähemmän aikaa. Kiitos palautteestasi kuvien suhteen!